CIK potvrdio izbor novih gradonačelnika i načelnika

Politika

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je potvrdila rezultate prijevremnih izbora za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike opština Ribnik, Drvar, Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Kakanj i Domaljevac-Šamac.

 

Naknadnom odlukom Centralna izborna komisija BiH će potvrditi rezultate prijevremenih izbora za načelnika opštine Bužim, odnosno nakon pravosnažnosti odluke CIK-a o utvrđivanju rezultata.

 

Odluka o potvrđivanju rezultata i potvrđeni rezultati će biti dostupni javnosti na veb stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba

 

Prijevremeni izbori za gradonačelnike i načelnike održani su u nedjelju, 17. februara.

 

Za gradonačelnika Trebinja izabran je Mirko Ćurić kandidat SNSD-a, koji je, prema utvrđenim rezultatima, osvojio 10.179 glasova.
Nezavisni kandidat Boris Jerinić novi je gradonačelnik Doboja sa 31.235 osvojenih glasova, a novi načelnik opštine Ribnik je Nebojša Karić iz SNSD-a sa 2.165 glasova.

 

Novi načelnik opštine Drvar je Dušica Runić iz SNSD-a sa 1.927 glasova.

 

Nezavisni kandidat Milorad Gligić je novi načelnik Bosanskog Grahova sa 511 glasova. Za načelnika Bosanskog Petrovca izabran je nezavisni kandidat Dejan Prošić, koji je dobio 511 glasova.

 

Novi načelnik Kaknja Aldin Šljivo iz SDA sa 8.150 glasova. Jedini kandidat na izborima za načelnika opštine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić dobio je 950 glasova.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *