Govedarica: Mladi treba da čuvaju svoju zemlju

Politika

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica poručio je danas na otvaranju četvrte generacije Političke akademije SDS-a, koja je održana u Bijeljini, da mlade treba profilisati da imaju snagu da ponesu teret odgornosti kao što su imali oni koji su stvarali Republiku Srpsku.

 

Govedarica je ocijenio da se dosta toga promijenilo za 30 godina od kada postoji SDS, ali da je autentična politika ostala identična, samo se promijenio kontekst djelovanja.

 

– Srbi devedetih godina prošlog vijeka nisu imali Republiku Srpsku, pa su je morali graditi, jer su bili natjerani i prinuđeni. Danas srpski narod ima Republiku Srpsku i mora da je čuva, da osnažuje njene institucije i brani svoju teritoriju, što su prerogativi državnosti koji daju nadu i perspektivu Republici Srpskoj i narodu koji u njoj živi – rekao je Govedarica novinarima.

 

Prema njegovim riječima, bavljenje politikom danas mora odgovoriti i na težak izazov da se zaustavi odlazak mladih i da građani u Republici Srpskoj imaju bezbjednost i perspektivu.

 

Lider SDS-a je istakao da svaka politička organizacija mora da vodi posebnu brigu o mladima na kojima će stranke počivati u budućnosti.

 

Politička akademija SDS održava se danas i sutra u Etno selu “Stanišići” u Bijeljini uz učešće 44 polaznika iz svih krajeva Republike Srpske, a do sada je ovu obuku iz političkih vještina prošlo 160 članova stranke.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *