Stanivuković: Mladi moraju vjerovati da mogu napraviti promjene

Politika

Član Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za pitanja djece, mladih i sporta Draško Stanivuković rekao je da su najveći problemi mladih neusklađenost tržišta rada i obrazovanja, nedostatak stambene i demografske politike, kao i nemogućnost zaposlenja.

 

Stanivuković je povodom posjete grupe srednjoškolaca iz Istočnog Sarajeva Narodnoj skupštini rekao da je rješenje tih problema u novim generacijama, odnosno u njihovoj svijesti da mogu nešto promijeniti.

 

Član skupštinskog Odbora za pitanja djece, mladih i sporta Denis Šulić smatra da što više mladih treba uključiti u društvene tokove, kako bi odlučivali o rješenjima problema sa kojima se susreću.

 

Član skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje Mirela Kajkut Zeljković smatra da se mladi moraju što više uključiti u sticanje novih znanja jer je to najvrijedniji resurs svakog pojedinca.

 

Zeljkovićeva je dodala da će danas srednjoškolcima predstaviti organizaciju, strukturu i funkcionisanje Narodne skupštine sa posebnim osvrtom na plenarna skupštinska zasjedanja.

 

PR mendžer u Udruženju građana “Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice” Snježana Novaković navela je da mladima treba pružiti što više prostora da mogu učestvovati u donošenju odluka i direktnoj komunikaciji sa donosiocima odluka, kako bi se uvidio realan problem koji nastaje pri donošenju zakona i disperzija između realnih potreba mladih i onoga što se donosi formalno.

 

Novakovićeva je kao ključni problem mladih istakla neusklađenost obrazovnog sistema sa realnim potrebama tržišta rada, te nedovoljnu i nekvalitetnu praksu.

 

Grupa srednjoškolaca iz Istočnog Sarajeva posjetila je parlament Srpske u okviru projekta “Iniciraj dijalog: Aktivni mladi za transparentne parlamente”, koji sprovodi banjalučko Udruženje građana “Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice”.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *