Dodik sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva zbog migrantske krize

Politika

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas u Banjaluci da je za sutra sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog migrantske krize.

 

“Nije mi to problem i već sam zakazao za sutra sjednicu Predsjedništva”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

 

Međutim, navodi da bi to sve mogla biti “jalova priča, jer nema Savjeta ministara koje bi nešto operativno moglo i da uradi po tom pitanju“.

 

Nije htio, kaže, da odbije da sazove sjednicu, na koju član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji ju je zatražio, po posloviku ima pravo, ali sumnja u adekvatan ishod.

 

Dodik je podsjetio da je Predsjedništvo BiH i ranije razmatralo to pitanje te zatražilo da se napravi cjelovit plan kada su u pitanju migrantski probemi, ali, kako kaže, Savjet ministara ništa nije uradilo, čime je, umjesto rješenja za migrantski krizu, postalo problem.

 

“Jedino što možemo zaključiti jeste da pokušavamo da dođemo do toga plana”,rekao je Dodik.

 

Komšić, takođe, predlaže da Predsjedništvo BiH naloži ministru odbrane BiH Marini Pendeš da naredi upotrebu i razmještaj vojno-policijskih, inženjerskih, izviđačkih kao i drugih jedinica Oružanih snaga BiH radi podrške i pomoći patrolama Granične policije BiH u kontroli granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom radi sprečavanja ilegalnih prelazaka granice.

 

Prema tom prijedlogu, upotreba i razmještaj jedinica Oružanih snaga BiH ne podrazumijeva korištenje naoružanja i bojevih sredstava.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *