Za krizu vlasti krive sve nadležne institucije

Politika

Predsjedavajuća Predstavničkog doma parlamenta BiH Borjana Krišto izjavila je da početak današnje hitne sjednice ovog doma nije način na koji treba da se radi u parlamentu BiH.

 

“Postoje stvari koje, nakon izbora, treba da se urade po redoslijedu – a to je formiranje izvršne vlasti i stvaranje poslovničkih uslova za rad zakonodavnih tijela u punom kapacitetu. To je onda program i Parlamentarne skupštine i Savjeta ministara, kako bi i BiH i njeni narodi išli korak naprijed”, rekla je Krišto novinarima, nakon što je prekinuta hitna sjednica Predstavničkog doma.

 

Ona je navela da nije nadležna da kaže ko je odgovoran za krizu vlasti u BiH, ali misli da odgovornost snose sve nadležne institucije u BiH.

 

Građani BiH, dodala je ona, rekli su na izborima koju i kakvu vlast žele zbog čega svaka politička opcija treba da snosi odgovornost za stanje u BiH.

 

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Borjana Krišto prekinula je današnju drugu hitnu sjednicu jer nije bilo dovoljno poslanika iz Republike Srpske za usvajanje dnevnog reda koji je upućen na usaglašavanje Kolegijum doma.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *