Kovačević: SNSD je spreman da razgovara

Politika

Smatramo da je to jedna loša, nepromišljena i neodgovorna odluka. Ipak, mi smo uvijek za razgovore i nikada nije bio problem da razgovaramo sa bilo kojim od naših koalicionih partnera. U proteklih 20 godina to nikada nije predstavljalo problem, izjavio je Radovan Kovačević, portparol SNSD za ATV, osvrćući se na odluku DNS da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.

 

– Moram da podsjetim javnost ali i ljude u DNS, da su kada je u pitanju republički nivo da su sve odluke o tome kako će koja stranka biti zastupljena, donošene upravo na osnovu razgovora, prvo na osnovu pojedinačnih razgovora SNSD i DNS, a zatim i na nivou kompletne vladajuće koalicije – dodaje Kovačević.

 

– Kada je u pitanju lokalni nivo, za sve vrijeme dok je SDS bio vlast u Doboju, DNS je bio glavni koalicioni partner SDS. Nama se to isto nije sviđalo, ali nismo donosili bilo kakve odluke o zamrzavanju koalicionih odnosa na svim nivoima. Mi smo uvijek držali do svojih koalicionih partnera i to je glavni razlog što je ova koalicija trajala ovoliko, koliko je trajala, a oni (DNS) će sami da donesu odluku da li će trajati još – zaključio je portparol najveće stranke u Republici Srpskoj.

 

Podsjećamo, Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza DNS odlučilo je danas da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.

 

(ATV)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *