Izabrani članovi Predsjedništva SDA

Politika

Članovi Glavnog odbora SDA danas su birali Predsjedništvo stranke s dvije liste. Na prvoj listi nalazili su se kandidati koji su u Predsjedništvo birani po broju glasova, dok je druga lista izglasavana aklamacijom.

 

Na prvoj listi izabrano je ukupno devet članova Predsjedništva SDA, a to su: Aljoša Čampara (62 glasa), Denijal Tulumović (61 glas), Senad Bratić (53 glasa), Ramiz Salkić (53 glasa), Osman Ćatić (47 glasova), Sedad Dedić (43 glasa), Nermin Mandra (43 glasa), Dževad Mahmutović (38 glasova).

 

Kao deveti član s prve liste izabran je i Elvir Hadžiomerović sa 33 glasa bez obzira što su tri kandidata dobila više glasova, ali je on izabran jer dolazi s područja RS.

 

Ukupno su s područja RS izabrana četiri člana Predsjedništva.

 

Zanimljivo je da u Predsjedništvo SDA nije ušao Semir Efendić, koji je dobio 33 glasa, a na prošlogodišnjim opštim izborima za Skupštinu Kantona Sarajevo bio je nosilac liste i osvojio više od 30.000 glasova.

 

S druge liste, koju je predložio Bakir Izetbegović u Predsjedništvo SDA ušli su aklamacijom Glavnog odbora Čedomir Lukić, Ivica Šarić, Sanjin Kodrić, Admir Mulaosmanović, Emir Hadžihafizbegović, Haris Zahiragić, Alma Čolo i Fadil Novalić.

 

(Avaz)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *