Krešić upozorava: Migrantska kriza mogla bi prerasti u humanitarnu

Politika

Zamjenik ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić izrazio je danas bojazan da bi migrantska kriza mogla da preraste u humanitarnu u narednom periodu.

 

Upozorio je da je sve više migranata koji su BiH bez nadzora.

 

– Očigledno je povećan broj ulazaka migranata u BiH u posljednje vrijeme. Oni sve teže napuštaju BiH i odlaze prema EU, a u dobroj mjeri izvan strogog nadzora i kontrole i koncentrišu se u BiH – rekao je Krešić u Banjaluci i dodao da treba formirati novu vlast kako bi se ažurirao sistem upravljanja migracijama.

 

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH u Banjaluci je učestvovao u radu škole “Mladi i sigurnost”, koju je organizirala Misija OSCE u BiH u saradnji sa Interresornom radnom grupom Savjeta ministara za praćenje provođenja dokumenta “Bezbjednosna politika BiH”.

 

U radu tog skupa učestvuju studenti pravnih i fakulteta političkih nauka univerziteta u Banjaluci u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli i Bihaću, a biće riječi o izazovima u primjeni bezbjednosne politike, te o temama vezanim za reformu bezbjednosnog sektora.

 

Šefica Odjela OSCE za bezbjednosnu saradnju Suzan Penksa istakla je da u toj organizaciji vjeruju da su mladi značajan partner u budućoj reformi ovog sektora u BiH.

 

Načelnik Uprave za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) Mile Šikman je istakao da su mladi najvažniji segment društva kada je riječ o bezbjednosti i zbog toga jako važno njihovo učešće u ovakvim i sličnim projektima.

 

(Avaz)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *