Sjednica NSRS o budžetu za 2020. u ponedjeljak

Politika

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za ponedjeljak 16. decembra posebnu skupštinsku sjednicu. Jedna od tačaka dnevnog reda Prijedlog budžeta Srpske za narednu godinu od 3,425 milijardi KM.

 

Na posebnoj sjednici Parlamenta Srpske trebalo bi da bude razmatran Prijedlog programa ekonomskih reformi za period 2020-2022.godina kojim je definisano 18 strukturnih mjera u okviru osam reformskih oblasti. Pored ove, raspravljaće se o još 6 tačaka dnevnog reda.

 

„Prijedlog budžeta RS za 2020.godinu, Prijedlog Zakona o izvršenju budžeta za 2020.godinu, prijedlog zakona o izmjenama zakona o doprinosima, prijedlog odluke o iznosu garancije koja može izdat RS u 2020.godini,. prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju RS za 2020 i prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju RS emisijom trezorskih zapisa za 2020.godinu“, rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS.

 

S druge strane, opozicija smatra da je o svim navedenim tačkama trebalo da se raspravlja u redovnoj proceduri i da ovakav budžet nije primjeren vremenu u kome se nalazi Republika Srpska.

 

„Cilj budžeta koju predlaže ova nenarodna vlast je da se samo sekta zadrži na vlasti i da oni nastave puniti svoje privatne džepove a sve ostalo nije važno ovde građani nisu važni. Imamo situaciju da se za javni sektor odvaja 100 milona KM i za helikopter 70 miliona, a za realni sektor odnosno poljoprivredne podsticaje samo 4 miliona maraka, to je odnos snaga i odnos nenarodne vlasti prema građanima RS i realnom sektoru“, ističe Miladin Stanić, šef kluba poslanika SDS-a u NSRS.

 

Osma posebna sjednica biće održana 16.decembra sa početkom u 12 časova.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *