TEŠKE OPTUŽBE MEĐU SOCIJALISTIMA
SAVANOVIĆ: Ovo je ludost, Đokić se odriče pet poslanika samo da bi ostao predsjednik!

Politika

Milenko Savanović je optužio prvog socijalistu Petra Đokića da je privatizovao stranku koja je, kako kaže, postala njegov zarobljenik i pretvorila se u servis za potrebe jednog čovjeka.

 

Savanović je predsjednik Regionalnog odbora Krajina Socijalističke partije i bivši ministar rada i boračko-invalidske zaštite, kojeg je na prijedlog Petra Đokića juče isključio Glavni odbor SP zajedno sa poslanicima SP Goranom Selakom i Maksimom Skokom.

 

– Čovjek koji je predsjednik SP 18 godina, čovjek koji nikada nije mogao podnijeti kvalitetne ljude u partiji, čovjek čija sujeta i mržnja prema intelektualcima u partiji nije davala šansu razumu da razvija partiju i poštuje biračko tijelo. I juče je to kulminiralo na sjednici Glavnog odbora SP u Doboju, naveo je Savanović na svom profilu na Fejsbuku.

 

Savanović je razočaran što je većina članova Glavnog odbora prihvatils priču da su svi krivi, a Đokić ispravan i u pravu.

 

 

 

– Odreći se 5 od 7 poslanika je šamar biračkom tijelu i nepoštovanje iskrenih socijalista zarad toga da bude predsjednik SP. Isključenje potpredsjednika i šefa kluba poslanika SP Maksima Skoke, predsjednika Gradskog odbora SP Banjaluka i narodnog poslanika Gorana Selaka, čija je Gradska organizacija osvojila 10.500 glasova, predsjednika Regionalnog odbora Krajina čiji broj glasova 16.000 čini 27% rezultata SP i bivšeg ministra rada i boraca Milenka Savanovića, govori o ludosti čovjeka koga ne interesuje SP i njen uspjeh, nego njegov opstanak. Socijalisti otvorite oči i probudite se! – naveo je, između ostalog Savanović u svojoj objavi na FB.

 

Savanović je predsjednik Regionalnog odbora Krajina Socijalističke partije i bivši ministar rada i boračko-invalidske zaštite, kojeg je na prijedlog Petra Đokića juče isključio Glavni odbor SP zajedno sa poslanicima SP Goranom Selakom i Maksimom Skokom.

 

Pet poslanika SP u NSRS – Maksim Skoko, Andrea Dorić, Goran Selak, Savo Vulić i Risto Marić, napustili su u četvrtak sjednicu Izvršnog odbora SP i zatražili smjenu predsjednika partije Petra Đokića, a od premijera Radovana Viškovića da ga smijeni sa funkcije ministra energetike i rudarstva.

 

Nakon toga, Đokić je sazvao sjednicu Glavnog odbora koja je održana juče u Doboju i isključio iz partije Selaka i Skoku i Savanovića. Pet poslanika SP i dalje zahtijevaju od Viškovića da smijeni Đokića sa pozicije ministra, zbog brojnih afera u kojima je učestvovao – kupovine lažne diplome, nezakonitog davanja koncesija i drugih.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *