Odobreno 895.000 KM za socijalno zbrinjavanje radnika

Politika

Vlada Republike Srpske odobrila je danas 895.000 KM za socijalno zbrinjavanje, odnosno uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 256 radnika iz 20 preduzeća koji su stečajem ili likvidacijom preduzeća ostali bez zaposlenja.

 

Od ukupnog iznosa, 159.210 KM namijenjeno je za pojedinačnu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 23 radnika iz 13 preduzeća koji su se prijavili na javni poziv Fonda PIO Republike Srpske i koji ovom uplatom ispunjavaju uslove za starosnu penziju.

 

Preostalih 735.790 KM se usmjeravaju za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 233 radnika iz sedam preduzeća koja su u stečaju, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

 

U toku prošle godine sredstvima iz budžeta socijalno je zbrinuto ukupno 1.507 radnika.

 

Vlada Republike Srpske danas je izmijenila odluku o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija za finansiranje iz budžeta Republike Srpske za ovu godinu, sa raspodjelom sredstava.

 

U prioritetne projekte se uvrštava “Izgradnja pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima” u Trebinju, za koji će Vlada Republike Srpske izdvojiti 800.000 KM.

 

U prioritetne je uvršten i “Nastavak projekta sanacije, adaptacije, rekonstrukcije i izgradnje Centra za obuku Zalužani” u iznosu od tri miliona KM.

 

Vlada Republike Srpske razmatrala je informaciju o zahtjevima Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske i Sindikata uprave Srpske u vezi sa zaključivanjem Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti lokalne samouprave.

 

Vlada Srpske saglasana je da bude produžen rok važenja Posebnog kolektivnog ugovora na godinu dana, te da se o zahtjevima sindikata u vezi sa Posebnim kolektivnim ugovorom razgovara u narednom periodu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *