Čović i Minasi razgovarali o pandemiji koronavirusa u Italiji i BiH

Politika

Predsjednik HDZ-a BiH i Doma naroda PSBiH Dragan Čović danas je telefonski razgovarao s ambasadorom Italije u BiH Nicolom Minasijem o pandemiji koronavirusa s osvrtom na zdravstvene i ekonomske izazove i uvedene mjere.

 

Jačanje zdravstvenih kapaciteta, zaštita zdravlja i sanacija ekonomskih posljedica primarne su potrebe Bosne i Hercegovine i brojnih drugih zemalja širom svijeta, naglašeno je tokom razgovora.

 

Čović i Minasi izrazili su zadovoljstvo prijateljskim bilateralnim odnosima i uspješnoj dugogodišnjoj saradnji, ističući da se u budućnosti očekuje dodatno jačanje veza između Bosne i Hercegovine i Italije, koje su, kako je kazano, u mnogo čemu povezane.

 

Dužnosnici su, takođe, komentirali pomoć Evropske unije Bosni i Hercegovini, ističući veliku evropsku solidarnost koja se, uprkos unutarnjim potrebama Unije, snažno iskazuje i prema partnerima u regiji zapadnog Balkana.

 

Čović je Minasiju u ime građana Bosne i Hercegovine i u vlastito ime izrazio duboku solidarnost s italijanskim narodom i Republikom Italijom, kao i saučešće zbog žrtava uzrokovanih pandemijom koronavirusa, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *