Cvijanović zadovoljna podrškom radnicima u privredi

Politika

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo brojnim intervencijama Vlade Srpske kako bi radnicima u realnom sektoru bila pružena pomoć.

 

Cvijanovićeva je izjavila da je Vlada izvršila obaveze koje su se ticale uplate doprinosa za plate radnika koji zbog zabrane rada usljed epidemije virusa korona nisu radili u martu, te da će izvršiti i obaveze za april koje se odnose na isplatu minimalne plate i doprinosa.

 

– U Vladi vode računa o tome, a socijalni partneri su obaviješteni o svakom koraku Vlade i zajedno odlučuju o određenim stvarima – rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci.

 

Ona je istakla da je Vlada prilikom donošenja mjera bila u komunikaciji sa sindikatom i poslovnom zajednicom, te da su mjere rezultat tog dijaloga.

 

– Kada je riječ i o dodjeli sredstava, odnosno podršci radnicima u realnom sektoru u tim aktivnostima su prilikom odlučivanja bili zastupljeni predstavnici poslovne zajednice i sindikata. To je najbolji način – navela je Cvijanović.

 

Prema njenim riječima, opredjeljenje je da bude poboljšavan standard radnika i povećavana njihove plate.

 

– Vjerujemo da ćemo nakon ovih intervencija ući u stabilniji period i da ćemo moći da njegujemo prava radnika, a Srpska jeste takav ambijet. Naravno da su velika očekivanja radnika. Svima nam je žao što smo ove godine i 1. maj obilježili u novom ambijentu, odnosno u borbi protiv virusa korona – rekla je Cvijanović.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *