Gosti će moći biti posluživani i unutar objekta

Društvo

Rad ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj biće organizovan u periodu koji ne narušava početak zabrane kretanja, do 22 časa, a ugostitelji će moći posluživati goste unutar objekata (kafane,restorani, hoteli…), saopšteno je iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske uz napomenu da je Štab za vanredne situacije uvažio njihovu inicijativu.

 

– Radno vrijeme priređivača igara na sreću se takođe organizuje u periodu koji ne narušava početak zabrane kretanja do 22 časa – dodaju iz Unije.

 

Na zahtjev članica koji posluju u djelatnosti ugostiteljstva i pripreme igara na sreću Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske je 7. maja uputila inicijativu Vladi Republike Srpske-Štabu za vanredne situacije po pitanju donošenja odluka o dužini radnog vremena i uslovima rada u periodu od 11. maja 2020. godine.

 

U inicijativi su naglašeni problemi vezani za radno vrijeme ugostitelja i priređivača igara, kao i drugi problemi vezani za poslovanje ovih subjekata u periodu nakon 11. maja 2020 godine.

 

– S obzirom da su poslodavci iz sektora ugostiteljstva pretrpjeli značajne štete u periodu važenja zabrane rada i posljedično ugroženosti velikog broja radnih mjesta, kao i činjenice da značajniji dio prihoda ova djelatnost ostvaruje u drugom djelu dana (nakon 15 časova), predlažemo da radno vrijeme ugostiteljskih objekata u periodu nakon 11. maja 2020. godine traje do početka zabrane kretanja odnosno do 22 časa uz poštovanje svih preporučenih mjera zaštite zdravlja korisnika usluga – navodi se u inicijativi Unije.

 

Njihov prijedlog je bio i da se poslodavcima kojima je osnovna djelatnosti priprema, posluživanje i dostava hrane (restorani, ketering) omogući posluživanje hrane i pića unutar objekata uz poštovanje svih preporučenih mjera zaštite zdravlja korisnika usluga.

 

U ponedjeljak u Republici Srspkoj počinju sa radom ugostiteljski objekti, frizerski i saloni za uljepšavanje, priređivači igara na sreću, fitnes centri, stomatolozi, javni prevoz, svi trgovački objekti. Rad se odobrava uz poštovanje mjera koje ostaju na snazi, prenosi BN TV.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *