Žestoka rasprava Vukanovića i premijera Viškovića

Politika

Posebna sjednica Narodne skupštine Reublike Srpske počela je burno i to oštrim kritikama poslanika SDS Nebojše Vukanovića, te raspravama opozicionara i premijera Radovana Viškovića.

 

S obzirom na drugačiji način rada Skupštine, prilagođen ovoj situaciji, poslanici su raspravljali nešto drugačijim, ranije dogovorenim redosledom.

 

Vukanović će prvi javio za krivi navod, te oštro kritikovao premjera Radovana Viškovića, govoreći da Republika Srpska nije spremno dočala epidemiju, pominjući milionske troškove i javne nabavke.

 

– Niste bili su stanju da obezbijedite održavanje sjednice u Narodnoj skupšti Republike Srpske, ja se u zgradi Vlade neprijatno osjećam. Za šta je Vlada RS bili spremna? Za pljačku? Kako vas nije sramota – upitao je Vukanovć između ostalog, kritikujuću poteze Vlade Republike Srpske.

 

Premijer Višković odgovorio je Vukanoviću, napominjući da će i ostalim poslanicima odgovoriti na sva pitanja.

 

– Lako je biti general poslije bitke. Trebalo se 10. marta staviti u naše uloge pa vidjeti kako se treba postaviti. Kako je bilo nama gledati vijesti u kojima ima mnogo umrlih i oboljelih u mogo većim i jačim ekonomijama. Znam kroz šta prolaze građani i ne bi volio da se to ponovi – rekao je Viškovć, dodajući da pojedinci mogu da misle šta hoće ali da je Repubika Srpksa dobila mnoge pohvale i da je on, kao čovjek i premijer, ponosan.

 

Mobila bolnica

 

Odgovarajući na optužbe za kriminal i javne nabavke oko pokretne bolnice, Višković jer rekao da u Srpskoj nema afera poput one sa respiratorima.

 

– Te respiratore smo imali u ponudi prije FBiH, ali nismo uzeli. Ne jer je premijer pametan, već jer smo imali stručnjaka koji je rekao da te mašine ne odgovaraju. Nismo uzeli, neko je drugi uzeo, ali to je njihovo pravo. Kada je u pitanju pokreta bolnica, rekao je da je ono što se sada vidi jeste šator, ali da to još nije gotovo. Ako sam se okoristio o muku ovog naroda spraman sa da to dam za liječe moje porodice – rekao je Višković, dodajući da je spreman da se pojavi pred bilo kojim istražnim organom.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *