Stanić: Žao mi je što lupate, vi ste i moj premijer

Politika

Poslanik SDS-a u NSRS Miladin Stanić rekao je danas na sjednici da je RS pokradena i da je vlast nespremna dočekala pandemiju.

 

“Nisu građani niti ova vlast krivi za pojavu pandemije. Posljedice ove pandemije će biti mnogo veće. Nije slučajno da potenciramo na slučaju Klošarac. Od nas tražite i maske i sve, a on nije kažnjen dok tamo pjeva sevdalinke bez ikakve zaštite. Mi smatramo da nije bilo potrebno vanredno stanje. Sve mi razumijemo. Ali vi ste samo lokalne karantine katastrofalno organizovali. Zbog jednog oboli 20 ljudi. Oni su dva mjeseca izvan posla jer jedna zajednica nije organizovala karantin kako se to radi”.

 

“Mi smo potpuno nespremni ušli u ovo, robe rezerve su pokradene”, rekao je Stanić.

 

“Zna to dobro gospodin Višković.. I je li neko odgovarao. Pokrali ste robne rezerve. Sjedi tu ministar poljoprivrede, neka mi replicira. Ali i kad nema robnih rezervi postoji način da se akumulira rezerva. RS bi mogla da preko IRB otkupi brašno i posljedica cijene brašna je vaša krađa.”

 

“Kod vas je lopovluk poželjna stvar. Da li je vanredno stanje poželjno u RS dok se u lokalnoj upravi primaju radnici u odjeljenja u kojima imamo višak. Pa kome treba garaža za Klinički centar od 35 miliona. I vi to još glorifikujete. To je neodgovorno. Zdravstrvo krvari, rekli ste premijeru. Meni je žao što vi lupate. Vi ste i moj premijer. Vi kažete da ste ponosni na mobilnu bolnicu. To je smijurija. Ali vam ja opraštam i tu grešku, ali nemojte to glorifikovati.”, rekao je Stanić navodeći da je nenormalno da se mobilna bolnica transportuje avionom.

 

On je upozorio i na nelegalnu prodaju maski u RS.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *