Borenović podnio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog prisluškivanja

Politika

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović podnio je danas Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH zbog krivičnog djela „Neovlašćeno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje“, koje je Dodik priznao tokom obraćanja poslanicima na sjednici NSRS.

 

Ovo krivično djelo propisano je članom 147a. Krivičnog zakona BiH, a za koje je predviđena zatvorska kazna od 6 mjeseci do 5 godina.

 

„Dodik je priznao da je vršio i da u kontinuitetu vrši krivično djelo neovlašćenog prisluškivanja trećih lica, u ovom slučaju članova opozicionih stranaka“, kaže Borenović.

On kaže da je ovo presedan po kojem bi u normalnoj zemlji već reagovali organi unutrašnjih poslova po nalogu Tužilaštva i da bi Dodik još sinoć bio priveden i saslušan:

 

„Radi se o članu Predsjedništva koji je priznao krivično djelo i to, ni manje, ni više pred govornicom najvišeg zakonodavnog tijela u Republici Srpskoj. Budući da nadležni organi nisu reagovali, naša je obaveza da podnesemo krivičnu prijavu. Ovo nije samo priznanje krivičnog djela, nego su dovedeni u pitanje i osnovni ustavni principi na kojima je zasnovano funkcionisanje ovog društva“, kaže Borenović.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *