Stanivuković najavio krivične prijave protiv Dodika, Lukača, Radojičića…

Politika

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković, pripremio je krivičnu prijavu protiv srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika zbog, kako navodi, njegovog priznanja da je neovlašteno prisluškivao pojedine članove opozicije.

 

– Po ukidanju vanrednog stanja predajemo krivičnu prijavu zbog prekršenog člana 155 Krivičnog zakonika Republike Srpske, neovlašteno tonsko prisluškivanje i snimanje koje je gospodin Dodik juče javno priznao, rekao da nas sluša i da svaka vlast prisluškuje opoziciju. To je javno priznanje, to je krivično djelo sa propisanom kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine – rekao je Stanivuković.

 

Dodaje će većina poslanika krivične prijave podnijeti pojedinačno, s tim da će poslanici NSRS prijave predati Tužilaštvu Republike Srpske, a parlementarci u Parlamenu BiH, Tužilaštvu BiH.

 

– Postavio sam pitanje gospodinu Lukaču da li je pozvano gospodina Dodika u policiju na saslušanje ili se saslušavamo samo mi koji njima ne odgovaramo? Pitam ministra policije da li će i gospodin Dodik dobiti poziv za saslušanja na kućnu adresu kao što gotovo svakodnevno dobijam ja? – upitao je on.

 

Stanivuković će krivičnu prijavu podnijeti i protiv ministra Lukača, zbog toga što se, kako kaže, Dodik u skupštni obraćao njemu.

 

– To znači da je i policija umješana u sve to, tako da prijava ide i protiv resornog ministra – rekao je Stanivuković, dodajući da vlasti iako ih snima prozv njih nema ništa, dok oni njih ne snimaju ali imaju materijala i dalje.

 

Stanivuković je rekao da od ranije sumnja da ga policija prisluškuje, jer često znaju informacije koje je govorio samo svojim najbližim saradnicma, ili često samo jednoj osobi.

 

Još prijava

 

On je podsjetio da je PDP spremio još šest krivičnih prijava protiv nadležnih, među kojima je i prijava protv ministarke u Vladi RS, Srebrenke Golić, gradonačelnika Banjaluke, Igora Radojičića, kao i banjalučkoh odbornika SNSD Stojana Vukajlovića, zbog, kako navodi, kršenja zakona tokom trajanja pandemije virusa korona.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *