Prijećeno glavnoj tužiteljki Gordani Tadić i njenoj porodici

Politika

Gordana Tadić, glavni tužilac Tužilaštva BiH sinoć je dobila ozbiljne prijetnje po život, potvrdio je danas Fahrudin Radončić, ministar bezbjednosti BiH.

 

– Ja sam sinoć odmah zvao direktora za Koordinaciju policijskih tijela, gospodina Vilića i tražio od njega da pojača zaštitu i tužiteljke Tadić i njene porodice, a to sam takođe tražio i direktora OBA, danas ću dobiti njihove informacije – rekao je Radončić.

 

– Zato sam danas nervozan. Ne možemo živjeti u zemlji, gdje možete da potpuno bez sankcija da prijetite glavnoj tužiteljki i njenoj porodici. To se radilo i mojim sudijama, i u prvom i u drugom postupku im se prijetilo da će im sve pobiti i niko to nikada nije istražio. Ako mi imamo danas situaciju da se prijeti porodici glavne tužiteljke, a onda ovo postaje zemlja koja ne dozvoljava da se oni koji su se godinama educirali da budu dobre sudije, da budu dobri tužioci, da budu dobri policajci, ako njima ne dozvoljavamo da rade, pa šta da mi očekujemo od ovog društva. Ono što možemo sigurno reći je da njena sigurnost ne smije biti ugrožena. Poziv političara na linč bilo kojeg pravosudne osobe je nešto što ja odbacujem – pojasnio je ministar Radončić, prenosi Avaz.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *