Dodik: Stevandić, Đokić i Čubrilović protiv Selaka i SPS

Politika

Predsjednici US, SP i Demos-a, Nenad Stevandić, Petar Đokić i Nedeljko Čubrilović, ne žele u koaliciji za novu skupštinsku većinu u Banjaluci SPS Gorana Selaka.

 

Lider SNSD Milorad Dodik rekao je danas da mu je žao što došlo do aktuelne situacije u vezi sa Socijalističkom partijom Srpske (SPS) i naglasio da partije koje su trenutno u koaliciji za Skupštinu grada Banjaluka ne žele više SPS u novoj skupštinskoj većini.

 

– To neće ni Ujedinjena Srpska ni Socijalistička partija niti Demos. Doveden sam u poziciju da mi kažu “ili oni ili mi”, tako da moram da biram ovu skupštinsku većinu, rekao je Dodik.

 

On je naveo da je bilo razloga za to i da sve više dobijaju podataka o lošem ponašanju i radu za protivničkog kandidata na proteklim izborima.

 

– Kada to saznamo, naravno da ću imati daleko oštriju izjavu i o tome šta smo uradili, kazao je Dodik.

 

Izvršni komitet SNSD-a donio je odluku o raskidu koalicione saradnje sa SPS, na svim nivoima vlasti.

 

Odluka je donesena nakon što SPS nije potpisao koalicioni sporazum o formiranju nove većine u Skupštini grada Banjaluka.

 

Iz SPS su tvrdili da nisu stigli ni da pročitaju sporazum koji im je ponuđen na potpisivanje.

 

U međuvremenu je nastavljena smjena kadrova SPS, a danas je Andrea Dorić smijenjena sa mjesta direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci, na koje je postavljena prije dva i po mjeseca.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *