SDS: Nećemo učestvovati u Dodikovim propalim inicijativama!

Politika

Srpska demokratska stranka neće biti učesnik u jednoj u nizu propalih inicijativa Milorada Dodika, kojima on vara vlastiti narod, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović, komentarišući Dodikov poziv opoziciji u Republici Srpskoj da razgovaraju o njegovoj inicijativi za razgovor i dijalog između konstitutivnih naroda o mogućim rješenjima.

 

Šarović je rekao da ova, kao i prethodne Dodikove inicijative, dolazi u trenutku kada vlast nema odgovor na krupna životna i ekonomska pitanja i kada želi izbjeći odgovornost za propuste u borbi protiv pandemije virusa korona.

 

„Dodikova ponuda opoziciji je kao i sama inicijativa neodgovorna i neozbiljna. U trenutku kada imamo toliko gladnih ljudi postavlja se pitanje o mirnom razdruživanju, iako je jasno da se o tome ne može postići dogovor“, rekao je Šarović.

 

On navodi da ova inicijativa u suštini znači raspakivanje “Dejtonskog sporazuma”, ističući da je to apsolutni avanturizam koji Srpsku može dovesti u lošu poziciju.

 

„Ova priča koja se nameće u javnosti treba samo Miloradu Dodiku, Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću za ubiranje političkih poena “, rekao je Šarović.

 

Šarović, koji je danas posjetio opštinu Lopare, gdje je održao sastanak sa funkcionerima i načelnicima i gradonačelnicima SDS iz Izborne jednice 6, rekao je da je za SDS ovo jedna od najuspješnijih izbornih jedinica.

 

„ Od šest lokalnih zajednica u ovoj izbornoj jedinici četiri vode načelnici i gradonačelnici iz SDS-a. Od SNSD-a smo mnogo jači i kada su u pitanju odbornički mandati, jer SDS ima ukupno 43 odbornika, a SNSD ima 29“, rekao je Šarović i poručio da će SDS 2022. godine u ovoj izbornoj jedinici još ubjedljivije pobijediti političke protivnike iz SNSD-a.

 

Zamjenik predsjednika SDS-a i načelnik opštine Lopare Rado Savić je rekao da je na Majevici, Semberiji i Posavini SDS najjača politička stranka.

 

„Danas smo razgovarali o tome šta treba raditi kako bismo na izborima 2022. bili apsolutni pobjednici, a sve sa ciljem da donesemo bolji život građanima Srpske. Stanje u koje je ova vlast dovela Republiku Srpsku nije dobro, što se vidi svaki dan i zato se udružujemo i tražimo dobre prijedloge i inicijative da stvari promijenimo na bolje“, rekao je Savić.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *