Dodikov savjetnik pozvao građane da potpišu peticiju

Politika

Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske pozvao je građane  da potpišu peticiju kojom se izražava stav o neprihvatanju zakona kojeg je nametnuo visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

 

Kovačević je na Trgu Krajine u Banjaluci podsjetio da je član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD Milorad Dodik juče prvi stavio svoj potpis ovu peticiju.

 

– Gospodin Dodik jasno je izrazio stav, da se u Srebrenici nije dogodio genocid, uvažavajući svaku žrtvu. Za srpske žrtve niko u građanskom ratu nije odgovarao, ali ne možemo pristati da manipulacijama srpski narod bude jedini okarakterisan kao genocidan, rekao je Kovačević.

 

 

On je naglasio da Dodik poziva sve građane da potpišu peticiju i “time daju do znanja da je Srpska jedinstvena” i dodao da “BiH može opstati samo ako visoki predstavnici odu iz nje”.

 

Potpis na ovu peticiju stavio je i sin člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD Milorada Dodika, Igor Dodik.

 

Zanimljivo je da ovu akcija pod nazivom “Branimo istinu – ne damo Srpsku!” vode ljudi iz kabineta člana Predsjedništva BiH, a ne institucije Republike Srpske, kako bi to trebalo.

 

 

Otud i pitanje: Da li je ovu peticiju pokrenuo Milorad Dodik u svojstvu člana Predsjedništva BiH, predsjednika SNSD, ili kao građanin i kakva je njena pravna snaga?

 

Osnov za građansku peticiju nalazi se u ustavu svake zemlje, ali peticija iza koje ne bude donesena odluka najvišeg zakonodavnog tijela jedne zemlje, gotovo da ne znači ništa.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *