Lavrov: Zapad je Rusiji objavio totalni hibridni rat!

Politika Svijet

Zapad je Rusiji objavio totalni hibridni rat i više ne skriva ciljeve koji podrazumijevaju da se ruska ekonomija slomi, uništi i uguši, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

 

On je kazao da je Rusija konačno uvidjela sve bezakonje koje Zapad sprovodi uvođenjem sankcija, što pokazuje da su sve te zapadne vrijednosti, o kojima tamošnji političari dugo godina pripovijedaju, zapravo bezvrijedne.

 

– Kada vidimo svo to bezakonje, naravno da nam je jasno da su sve te vrednosti koje su naše zapadne kolege propovedale – bezvredne, a prije svega mislim na slobodu izražavanja, na tržišnu ekonomiju, na neprikosnovenost privatne svojine, kao i na pretpostavku nevinosti, naglasio je Lavrov.

 

On smatra da je napetost na međunarodnoj areni dostigla svoj vrhunac i da je u toku kulminacija Zapada po pitanju obuzdavanja Rusije.

 

– Uprkos propagandi koja žonglira sa brojem glasova datih za provokativne rezolucije UN, velika većina zemalja svijeta van istorijskog i kolektivnog Zapada nije voljna da se upusti u jednostranu igru. Oni su pod ogromnim pritiskom, rekao je on.

 

Prema rečima Lavrovaa, uprkos ovom pritisku, potrebno je fokusirati se ne na „provokativne propagandne tekstove” koje zapadne zemlje iznose u UN, već na stvarno stanje trgovinsko-ekonomskih veza.

 

Ruski diplomata je рекao i da se Rusija neće samoizolovati, te da će nastaviti da sarađuje sa svojim saveznicima.

 

– Ni o kakvoj izolaciji Rusije, a takav cilj je bio zadat od strane Zapada, neće biti ni riječi. Štaviše, nećemo se ni samoizolovati, jer imamo dosta prijatelja širom svijeta, saveznika i partnera sa kojim radimo na svim kontinentima, kazao je Lavrov nakon razgovora sa predsjednikom Abhazije Aslanom Bžanijom.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *