Milanović: Slažem se sa Dodikom i Srbima, Šmita nije izabrao Savjet bezbjednosti!

Politika Region

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, rekao je da se slaže sa Srbima i Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH, te da su u pravu jer Kristijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne prizaje za visokog predstavnika, nije izabrao Savjet bezbjednosti.

 

“To što stoji na papiru kad pogledam, prije svega koristi njemu i njegovom manipulisanju situacijom nakon izbora u BiH. Hrvatima si dao neku sirotinju. Znači ipak možemo? Šta je sa izborom članova Predsjedništva još sljedeće četiri godine? Tamo će i dalje biti biran neko ko ih ne zastupa. Ko nije dobio ni dva glasa. O tome se više ne razgovora”, rekao je Milanović pitajući se gdje je tu Andrej Plenković, premijer Hrvatske, i ima li on još nešto reći o tome.

 

On je rekao da eventualne izmjene Izbornog zakona koje bi nametnuo Šmit smatra milostinjom za Hrvate pozivajući ga da poništi sve ranije odluke svojih prethodnika koje su donesene na štetu Hrvata.

 

“Gospodin bi trebao poništiti jer može. Pozivam ga mjesecima, a Plenković šuti. Zašto ranije nije udružio snage sa mnom”, rekao je Milanović ističući da još mogu izvršiti pritisak te da “ovo ima elemente zla jer imamo na raspolaganju moćne instrumente”. Komentarišući Plenkovićevu posjetu Mostaru, Milanović je rekao da njegova posjeta ne znači ništa te da je kod njega sve u funkciji PR-a i dojma.

 

“Trudiš se ostaviti nekakav dojam. Međutim, koji je smisao ovog posjeta. Dobrodošao i ne mogu se uplititati na bilo koji način. Logično je da hrvatski premijer ide tamo”, rekao je Milanović.

 

Nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *