Vučić ide na samit u Tiranu

Politika Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će doći na samit lidera EU i zapadnog Balkana u Tiranin jer je Srbija posvećena procesu dijaloga i pristupanja EU.

 

– Ostaćemo čvrsto na putu ka članstvu u EU, ali istovremeno moramo štititi državne interese u skladu sa Ustavom Srbije – rekao je Vučić po dolasku na samit u Tirani.

Vučić je naglasio da je u Tiranu došao da bi saslušao mišljenja zvaničnika iz EU i regiona i da, na kraju, objasni stav Srbije.

– Veoma je važna podrška EU u energetskoj krizi i istovremeno je odluka o romingu, takođe za sve građane zapadnog Balkana, dodao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbija je nezavisna država i svjesni su obaveza na putu ka EU i usklađivanju odluka sa Briselom, ali isto tako imaju različitu situaciju sa integritetom svoje teritorije koja je narušena najgori mogući način 1999. i 2008. godine, te da će o tome razgovarati sa evropskim zvaničnicima.

– Srbija je nezavisna zemlja i ako je nekome lakše da je kritikuje i da kaže da je previše bliska sa Rusijom, onda je to nedovoljan razlog za kritiku ako se ništa više sem toga ne može dodati – naveo je Vučić novinarima po dolasku na samit.

On je podsjetio da je u proteklih devet do deset mjeseci u raznim medijima navođeno da je Srbija po nalogu Rusije radila na destabilizaciji regiona, što je, kako je rekao, Beograd osporio i to ne samo izjavama i deklaracijama već i djelima.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *