Tramp: Sukob u Ukrajini mogu da riješim za 24 sata!

Politika Svijet

Sukob u Ukrajini treba da se završi odmah, izjavio je bivši američki predsjednik Donald Tramp, ponovivši svoju tezu da je spreman da se postigne rješenje za samo 24 sata.

 

Tramp je dodao da smatra da Ukrajina može biti uništena za godinu i po dana, ako sukob ne bude riješen. On je nagovijestio da ukrajinska kriza možda neće biti riješena prije izbora za predsednika SAD 2024. godine, a politika administracije aktuelnog američkog lidera DŽoa Bajdena prijeti, kako je rekao, trećim svjetskim ratom.

 

– Nevjerovatno je da mi (na vlasti) imamo ljude koji ne znaju šta rade. Međutim, ako se (konflikt) ne riješi, riješiću ga sam – za 24 sata sa (Vladimirom) Putinom i (Vladimirom) Zelenskim. To će biti veoma jednostavni pregovori, ali neću otkrivati u čemu će se sastojati, jer u tom slučaju neću moći da sprovedem svoj plan. To nikada neće uspjeti – rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

On je podsjetio da do izbora ima još godinu i po dana.

 

– Ne mogu da zamislim šta može da se desi za to vrijeme. Suština je da rat mora da se zaustavi, jer se Ukrajina uništava – naglasio je Tramp.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *