Smjene u SDS: Babić podnio ostavku, za generalnog sekretara imenovan Ostojić

Politika

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke prihvatilo je danas ostavku generalnog sekretara te stranke Vladislava Babića i za vršioca dužnosti na toj funkciji imenovalo Igora Ostojića, poslanika SDS iz Bijeljine.

Kako saznajemo, Vladislav Babić, kojeg u vrhu stranke smatraju čovjekom Ognjena Tadića, ostavku je podnio na usmeni zahtjev predsjednika SDS Vukote Govedarice.

Nakon sjednice koja je trajala duže od četiri sata, predsjednik SDS Vukota Govedarica novinarima je rekao da se razgovaralo o tome “kako pomoći određenim opštinskim odborima” i da će poseban aspekt interesovanja biti Banjaluka, jer “taj grad zaslužuje jači gradski odbor SDS-a”.

Iako nije zvanično potvrđeno, Predsjedništvo SDS-a planira da imenuje povjerenika za Banjaluku, što znači da bi uskoro sa funkcije predsjednika GO SDS Banjaluka mogao da bude smijenjen aktuelni predsjednik Predrag Vulin.

Govedarica je rekao i da će se odazvati pozivu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na sastanak, pod uslovom da Dodik odredi teme razgovora.

-Ja lično sumnjam u iskrene namjere predsjednika Srpske, koji je i predsjednik SNSD-a i više puta je pokazao da mu je, prije svega, bitan interes njegove političke partije, što nas dovodi do toga kako i na koji način da se opredijelimo o ovom pitanju, kazao je Govedarica.

Novoizabrani predsjednik SDS je rekao da nema te teme o kojoj ne treba razgovarati kada je riječ o interesu građana Srpske, ističući da se sastanku neće idazvati, ako će on biti održan “pro forme”.

-Imajući u vidu da ovaj poziv nema svoj dnevni red i da nema određene teme o kojima bismo razgovarali, ja u narednom vremenu očekujem od predsjednika Republike Srpske da apostrofira teme o kojima ćemo razgovarati, rekao je Govedarica i naveo da bi u tom slučaju razmotrio mogućnost sastanka na kojem bi se “došlo do određenih rješenja”.

Govedarica nije potvrdio niti demantovao smjenu Jelene Dabarčić, savjetnice za medije bivšeg predsjednika SDS Mladena Bosića, niti je govorio o drugim kadrovskim rješenjima koja je najavljivao, uz napomenu da je to unutarstranačko pitanje o kojem će odlučivati organi stranke.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *