Uzavrelo u DNS-u: Čubrilović ruši Pavića i ističe predsjedničku kandidaturu?

Politika

Čubrilović želi da što prije iskoristi svoj uticaj u stranci, smijeni Marka Pavića, a za predsjednika Gradskog odbora u Banjaluci postavi svog čovjeka, Ranka Travara. Na tom putu može dobiti i podršku SNSD, jer su u većini opština i gradova, uz Pavićev amin, odbornici DNS prekršili koalicione dogovore i davali podršku SDS, saznaje magazin Faktor.

Demokratski narodni savez na narednim izborima imaće svoga kandidata za predsjednika RS i to će, po svemu sudeći, biti aktuelni predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović. Po saznanjima Faktora, do te odluke može doći samo ukoliko Čubrilović u dogledno vrijeme preuzme rukovođenje partijom i Marka Pavića pošalje u političku penziju.

– Čubrilović će logističku podršku imati i od vrha SNSD, jer su Pavićevi zadnji potezi prilikom pravljenja skupštinskih većina uglavnom u suprotnosti sa koalicionim sporazumom SNSD-DNS-SP, od Bijeljine do Sokoca, i dalje.

Prvi Čubrilovićev korak biće postavljenje svog čovjeka za vođu gradskog odbora DNS u Banjaluci, gdje bi on volio da vidi njemu odanog, direktora revizorske kuće Dilojt, Ranka Travara. U tom slučaju, Travar bi morao parirati frakciji u DNS koju vodi novi/stari predsjednik Skupštine Grada, Budimir Balaban.

– Ta frakcija je prilično jaka i gotovo je istisnula Čubrilovića i njegove ljude i rukovođenja Savezom sa tendencijom daljeg preuzimanja bitnih poluga u Gradu. Koliko je Čubrilović izgubio u tim odnosima govori i to da je upravo iz redova DNS stigla prijava da firma Čubrilovićevog sina nije platila Gradu taksu za odvoz iskopa za tržni centar koji se gradi na zemljištu Auto-škole Krajina – tvrdi naš izvor.

Još jedan od razloga prestrojavanja u DNS je i aktuelna kadrovska promjena u MUP RS i bojazan da će se na tapetu, pored nekih kadrova SNSD, najveća pažnja posvetiti upravo ’liku i djelu’ Marka Pavića i Nedeljka Čubrilovića.

Izvor Faktora tvrdi da su gotovo svi zaboravili da je Pavić na osnovu krivične prijave za zloupotrebu položaja iz mandata 1998-2000. godine priznao krivicu i osuđen na tri mjeseca zatvora (uslovno na pola godine), te da su mu zaboravljene ministarske afere davanja licence Filipu Cepteru za uvođenje mobilne telefonije ali i nagodba da se njegovoj kompaniji nadoknadi šteta preko 11 miliona maraka. Ali i još neke, poput rudnika Ljubija i Željeznice RS.

Faktor magazin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *