Mektić: Dodik da objasni 200.000 evra u kešu koje je unio u RS krajem maja

Politika

Milorad Dodik je krajem maja iz Beograda u Republiku Srpsku unio 200.000 evra u kešu, rekao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH na pres konferenciji koja je još u toku u Banjaluci.

Mektić je pojasnio da je novac unesen legalno, jer je Dodik prijavio kompletan iznos, ali ga je pitao odakle mu taj novac.

Komentarišući jučerašnje obilježavanje “Proboja koridora” na Dugoj Njivi kod Modriče, Mektić je rekao da je Dodik švercovao visokoakciznim robama dok se stvarala RS. Mektić je kazao da ne zna kako Dodik može da pogleda u oči onima koji su, kako je rekao, ginuli dok se stvarala RS.

“Dok se stvarala RS Milorad Dodik je iz Beograda švercovao visokoakciznim robama”, rekao je Mektić novinarima.

On se osvrnuo i na optužbe predsjednika Srpske Milorada Dodika da srpski kadrovi u Savjetu ministara izdaju Republiku Srpsku.

– Za mene je izdaja ne biti za vreme rata sa svojim narodom u RS već u Beogradu i baviti se naftom i cigaretama – rekao je Mektić.

“Ja sam bio s narodom u ratu i odlikovan sam, i zato ne mogu dozvoliti da mi osobe kao Milorad Dodik, koji su pobjegli i iz Beograda švercovali visokoakciznom robom, govore šta je izdaja”, rekao je Mektić.

Majkić još samo nije govorila o uticaju vlage na kredenac

– Dušanka Majkić komentariše sve. Još samo nije govorila o uticaju vlage na kredenac, izjavio je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić povodom kritika koja is Srpske dolaze na njegov račun zbog Pravilnika o industrijskoj bezbjednosti BiH.

– Majkićeva je odmah rekla Mektić je ovakav i onakav. Ne dolazi na sjednice patlamenta BiH, a uz to je uzela otpremninu za penziju i sve što je mogla – rekao je Mektić.

On tvrdi da u Pravilniku nema ništa sporno jer je urađen po Zakonu o zaštiti tajnih podataka BiH. Pravilnik podrazumjeva da će firme koje žele sa učestvuju na tenderima s povjerljivim podacima prvo morati da dobiju sertifikat Ministarstva bezbjednosti.

Mektić tvrdi da su to tražile kompanije iz BiH.

Govoreći o pismu Ognjena Tadića SDS-u, Mektić je rekao da je nekorektno jer nije jasno kome je namijenjeno. Mektić ipak kaže da u pismu ima nekih stvari s kojima se slaže.

 

blic.rs/nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *