Zapadni mediji o Putinovom odmoru u Tuvi (VIDEO)

Svijet

Aktivni odmor Vladimira Putina u Tuvi nije ostao neprimjetan za inostrane medije. Zapadni mediji su primijetili dobru fizičku formu ruskog lidera, kao i njegovu ljubav prema avanturama. Pojedini novinari obratili su pažnju na pojavu kadrova koji imaju za cilj da Rusima prikažu da je njihov predsjednik još pun snage.

Na putu do Blagovješćenska, gdje je održano savjetovanje o krupnim investicionim projektima, predsjednik Rusije Vladimir Putin napravio je dvodnevnu pauzu u Tuvi. Slobodno vrijeme ruski lider proveo je u ribolovu i podvodnom lovu.

Šef ruske države ulovio je veliku štuku. Prema riječima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, Putin je za njom “jurio dva sata”. Putin je putovao u pratnji ministra odbrane Sergeja Šojgua, šefa Republike Hakazije Viktora Zimina i šefa Republike Tuva Šolbana Karaola.

Foto i video materijali rekreacije ruskog lidera nisu prošli neprimijećeno od strane onostranih medija. Ovo nije iznenađujuće, s obzirom da Putinove fotografije s golim torzom uvijek izazivaju pometnju u zapadnim medijima i na društvenim mrežama. Mnoge su primijetili odličnu fizičku formu predsjednika Rusije.

Konkretno, njemački list Bild piše da je Putin “tradicionalno” dozvolio sebi da se fotografiše golih grudi.

Republika Tuva je federalna jedinica u okviru Ruske Federacijem smještena na jugu Sibira, na granici sa Mongolijom.

Istinito/RT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *