Banjalučanin pobjednik svjetskog kupa harmonike

Kultura

Student Akademije umjetnosti u Banjaluci Radovan Ivanović pobjednik je na 75. Svjetskom kupu harmonike koji je održan u Zofingenu u Švajcarskoj.

 

Ivanović je rekao da je suvišno uopšte pričati o značaju pobjede, jer sama titula pobjednika Svjetskog kupa u određenoj kategoriji dovoljno govori o njenom značaju.

 

– Biti jedan od onih koji ulaze u istoriju pobjednika na Svjetskom kupu harmonike je velika stvar. Imao sam tu čast, zadovoljstvo, pa pomalo i sreću da budem jedan od njih. Nagrade ovakvog tipa ne dolaze preko noći. Godine rada sa profesorima različitih umjetničkih karaktera, uokvirenih u finalni proizvod pod budnim okom mog sadašnjeg profesora sa Akademije umjetnosti u Banjaluci, profesora Zorana Rakića su očito urodile plodom – rekao je Ivanović za Srpskainfo.

 

Ono što ga posebno raduje, pored osvojenog prvog mjesta, jeste njegov spektakularan nastup koji je izazvao ovacije publike i bis, što se prema njegovim riječima, rijetko dešava na takmičenjima ovakvog tipa.

 

– Ukupno u mojoj kategoriji je bilo 24 učesnika ocjenjivanih od strane stručnog žirija, kojeg čine najeminentiji profesori sa različitih strana svijeta koji sa sobom nose različite poglede na umjetnost, ali svi oni su na moj nastup, moje doživljavanje i interpretiranje umetnosti jednoglasno ocijenili kao vrhunsko, što je rezultiralo pobjednom na ovako velikom takmičenj – istakao je Ivanović.

 

Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *