Muzička konferencija BLEMC 2019. u Banjaluci

Magazin

U okviru manifestacije “Proljeće u Banjaluci” 10. i 11. maja u banjalučkom Domu omladine biće održana prva Konferencija elektronske muzike BLEMC 2019. – Banja Luka Electronic Music Conference.

 

“Želja nam je da se u Banjaluci organizuje jedan atraktivan i zanimljiv muzičko – edukativni događaj, a to je muzička konferencija po ugledu na konferencije u Amsterdamu, Londonu ili Majamiju. Konferencija je kulturnog, umjetničkog, edukativnog, poslovnog, ali i zabavnog karaktera, a dodatnu joj važnost daje činjenica da je scena elektronske muzike u svijetu, kao i u regionu u velikom usponu”, kažu iz Udruženja DJ-eva Urban Beat, koje je i organizator konferencije.

 

Konferencija će trajati dva dana i dvije noći, a u okviru dnevnog programa očekuje nas niz radionica i panel diskusija, u kojima će učestvovati ugledni producenti, DJ-evi i promoteri iz regiona i Evrope. Naravno, najviše vremena biće posvećeno domaćim snagama, kako onima koji su već ostvareni umjetnici, tako i onima koji tek počinju.

 

 

 

“Mladi ljudi koji žele da se bave ovim poslom dobiće na ovoj konferenciji priliku da nauče mnogo novih i važnih stvari o DJ-ingu, produkciji, pokretanju izdavačke kuće, organizovanju događaja, ali i PR-u i saradnji s medijima. Svi ostali muzičari koji se već bave ovim poslom, amaterski ili profesionalno, imaće priliku da nadograde svoje znanje, prošire listu kontakata, dobiju odgovore na mnoga pitanja i upoznaju se sa kolegama koji im mogu pomoći u karijeri ili sa kojima mogu ostvariti nekakvu saradnju. Što je najvažnije, biće ovo dva dana druženja i razmjene iskustava i znanja izmedju svih nas koji smo na bilo koji način uključeni u scenu elektronske muzike”, ističe Mladen Tomić, inicijator održavanja konferencije.

 

Konferencija BLEMC 2019. biće zatvorena kako i priliči – velikom žurkom, a o gostima, lokaciji, učesnicima i detaljnom programu konferencije biće više riječi narednih dana.

 

Važno je napomenuti da je ulaz na sve dnevne sadržaje – besplatan.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *