Film o istorijskom koncertu grupe The Cure pred 65.000 fanova u Hajd parku!

Magazin

Koncert grupe The Cure pred čak 65.000 fanova u Hajd parku pretočen je u film koji potpisuje reditelj Time Pope, autor spotova za najveće hitove ovog kultnog benda.

 

Film u bioskope širom svijeta stiže uoči dugoočekivane turneje jednog od najvažnijih bendova svih vremena. Rok giganti su prošlog ljeta održali istorijski koncert u najvećem parku Velike Britanije, dok je za ovaj događaj The Independent napisao da su njime The Cure zacementirali svoju besmrtnost.

 

Koncert je trajao tri sata, a interesovanje je bilo toliko da su sve ulaznice rasprodate čak šest mjeseci unaprijed! Film stiže i kao još jedno u nizu brojnih obeilježavanja četiri decenije od njihovog debi albuma “Three Imaginary Boys”, a ovaj važan jubilej će proslaviti i velikim koncertom na Petrovaradinskoj tvrđavi kada će u četvrtak, 4. jula otvoriti ovogodišnji EXIT festival!

 

 

Pope, kojji je režirao čak 37 spotova za The Cure, uključujući i večne hitove „Close To Me“, „Just Like Heaven“ i „Friday I’m In Love“, zaintrigirao je fanove postavljanjem kadra iz filma u kojem Robert Smith stoji ispred nepregledne publike. The Cure su nastupili sa set listom od čak 29 pjesama koju je NME opisao kao “savršenom za velike festivale” jer je sadržala sve najveće hitove benda! Kultni muzički magazin na kraju izvještaja za koncert naveo je da je bio “čista perfekcija”, dok je The Independent napisao da je tog dana “publika otišla kući sa najvišim najboljim mogućim utiscima”. Ovo filmsko ostvarenje snimljeno je u 4K tehnici, dok je tonski miks rađen u čuvenom Abbey Road studiju.

 

Pope je već ranije najavio da radi na jednom drugačijem, dokumentarnom filmu o britanskim rokerima, a da će narator biti Robert Smith. Dokumentarac je, prema njegovim riječima, zamišljen kao dugometražni film sa hronološkim prikazom istorije The Cure od sedamdesetih godina prošlog vijeka do danas.

 

„Robert će sam pričati priču i film će biti dieo svih ostalih aktivnosti kojima se slavi 40 godina benda“, najavio je reditelj i dodao, „Film kom ću dodati svoj lični pečat imaće obilje materijala iz Robertove kolekcije koji do sada nisu viđeni, intervjue, snimke sa rijetkih nastupa, materijal sa snimanja i kadrove iz bekstejdža.“

 

The Cure su snažno startovali u 2019. godini u kojoj obeilježavaju monumentalnih 40 godina stvaralaštva, te su u martu primljeni i u Rokenrol dvoranu slavnih, dok će svoju veliku turneju otpočeti sa pet rasprodatih koncerta u nizu u Sidnejskoj operi od 24. do 30. maja. U sklopu velike turneje nastupaće na odabranim najvećim evropskim festivalima, uključujući i naš EXIT.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *