Wu-Tang Clan dobili svoj kvart u Njujorku

Magazin

Da su Wu-Tang Clan najveća hip-hop grupa svih vremena, potvrdile su i gradske vlasti u Njujorku, koji su im odali počast kakva se rijetko viđa. Mnogi tek poslije smrti dobiju ulicu sa svojim imenom, dok je za zvijezde Sea Star festivala, Wu-Tang Clan, u gradu koji nikad ne spava, odvojen cijeli jedan kvart! Nekoliko ulica koje čine Park Hill, četvrt njujorškog Stejten Ajlenda, jednog od pet dijelova ove metropole, od sada službeno nose ime “Wu-Tang District”, u čast jedne od najvećih grupa u istriji muzike, a koji potieču baš iz tog kvarta.

 

Svečana ceremonija dogodila se nakon što je gradsko vijeće Njujorka u decembru jednoglasno odlučilo da ovi hip hop velikani zaslužuju svoju ulicu zbog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan nakon od 40 miliona prodatih albuma, niza nagrada i sopstvene robne marke, danas imaju i svoj kvart u najpoznatijem gradu na planeti!

 

Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih odbornika uz članove Wu-Tang Clana.

 

“Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost odati počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Stejten Ajlend na internacionalnu mapu” – izjavila je medijima gradska odbornica Debi Rouz i dodala – “Suočeni s brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rap i hip hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svjetskim muzičarima i pravcima na koje su uticali”.

 

Raekwon The Chef na svom je Facebooku podijelio video otkrivanja table uz riječi: “Hvala Stejten Ajelnd, Njujork.”

 

 

Veliki Wu-Tang Clan potvrdili su početkom aprila dolazak na Sea Star Festival i to u sklopu velike svjetske turneje kojom obilježavaju 25 godina od izlaska možda i najutjecajnijeg rap albuma – “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”. Njihov nastup na Addiko Tesla bini u subotu 25. maja bit će ekskluzivan za cijelu centralnu, južnu i istočnu Evropu.

 

Rezervacija smještaja i dodatne informacije o svim opcijama mogu se pronaći na stranici https://www.seastarfestival.com/smjestaj/.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *