Festival Live Stage u Sarajevu

Magazin

Od 26. do 28. jula u Sarajevu će biti održan festival Live Stage, jedan od najvećih muzičkih festivala u BiH, ali i regiji, na kojem će nastupiti 27 izvođača iz cijelog regiona.

 

“Svaku noć bi trebala nastupiti po tri benda, a u ponoć počinje dio s elektronskom muzikom. Sve festivalske aktivnosti su potpuno besplatne, neće biti nikakve registracije ili slično, a sve to zahvaljujući velikoj podršci javnih institucija i drugih sponzora. Svi koncerti i druga dešavanja bi trebalo da traju do tri ujutro”, rekao je producent festivala Adnan Mundžić.

 

Zabranjeno pušenje, Bajaga i instruktori, Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Bolero, Skroz i Regina samo su neki od izvođača koje ćemo imati priliku slušati na ovom festivalu.

 

“Pokušali smo napraviti još više sadržaja pa ćemo u saradnji s Mostarskom rock školom organizovati dnevne aktivnosti i mnogobrojne radionice, dok ćemo u saradnji s Turističkom zajednicom KS organizovati tribinu o temi važnosti festivala za razvoj turizama. Pokušali smo dati priliku i mladim bendovima pa ćemo u sklopu festivala imati demo stage na kojem ćemo široj publici predstaviti mlade bendove”, rekao je Mundžić.

 

Sve festivalske aktivnosti, uključujući i glavni program, su potpuno besplatne.

 

Ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo rekla je kako su s obzirom na to da je muzika medij koji spaja ljude smatrali da trebaju podržati ovaj projekt.

 

“Ovo je prvi festival ove vrste u BiH i nadam se da će iz godine u godinu rasti i povezivati se s drugim festivalima u regiji”, rekla je Đapo.

 

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica naglasio je da je ovo velika stvar za Sarajevo, ali i BiH, zbog čega će ministarstvo na čijem je čelu dati sve od sebe da sve protekne u najboljem redu.

 

Aida Koristović iz Gradske uprave Grada Sarajeva rekla je da je ovaj festival drugačiji i sadržajniji od festivala koji su do sada organizovani u Sarajevu dodajući kako o njegovoj ambicioznosti mnogo govori i broj izvođača koji će nastupiti u samo tri dana i učiniti Sarajevo centrom regije.

 

Predsjednik Turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je da je Sarajevo poznato kao festivalski grad izražavajući nadu da će i ovaj festival biti prepoznatljiv u BiH i regiji.

 

Frontmen grupe Piloti Zoran Kiki Lesendrić rekao je da je Live Stage fenomenalna ideja, dok je frontmen grupe Crvena jabuka Dražen Žerić Žera istakao da je bitno da se Sarajevo vraća svojim korijenima.

 

Dašak novog vremena festivalu će donijeti DJ dvojac After Affair.

 

“Prvi put je elektronska muzika uvrštena u zvanični program prije dvije godine kada je Dino Merlin nastupao na javnom dočeku Nove godine i pozvao nas pa smo nastupali pred 80.000 ljudi. Ovo je drugi put da se to dešava. Ja ću biti zadužen za midnight stage koji će se, nadamo se, u budućnosti odvojiti i imati poseban program u drugom dijelu grada”, rekao je Bojan Jović iz After Affaira.

 

Projekt su podržali Turistička zajednica KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Centar za kulturu Općine Centar, kao i brojni sponzori.

 

klix.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *