“Art District” spojio ljubav, talenat i iskustvo

Magazin

Partneri u privatnom životu, jedan od trenutno najtraženijih domaćih majstora za tetovaže Miroslav Pavlović i Tijana Graonić “umjetnica”, kada je u pitanju japansko iscrtavanje obrva odlučili su da svoju ljubav, talenat, znanje i iskustvo spoje i kroz poslovni odnos i otvore u Banjaluci, Art District Tattoo & Beauty Shop, jedinstven po svom nazivu.

 

Miroslav se tetoviranjem bavi od 2012. godine, preferira tzv. Black & Gray realizam stil, a dobitnik je i nekoliko vrijednih međunarodnih priznanja za svoj rad, dok je Tijana sa obukama i usavršanjavima počela 2017. godine i za kratko vrijeme stekla veliko povjerenje klijenata za savršeno oblikovane i lijepe obrve. Na ideju o Art District Tattoo & Beauty Shop, kako kažu Tijana i Miroslav, došli su jer su dugo željeli da imaju svoj shop u kojem bi mogli objedniti njihova zanimanja.

 

Željeli smo da na najbolji način spojimo njegovu strast prema tetoviranju i moju prema iscrtavanju obrva. Ideja se rodila prije nekih godinu dana, ali je odluka donesena tek u maju mjesecu ove godine kada smo slucajno otkrili prostor savršen za naše zamisli. Sve ideje, od imena do dizajna enterijera smo radili samostalno nas dvoje – kazala je Tijana i dodala da je u timu i Mila Đukin koja se bavi menadžerskim poslovima.

 

Rekacije na ovaj mali, ali odličan tim, na samo početku njihove art priče su odlične, što im je, kako kaže Tijana vjetar u leđa i odličan pokazatelj da su krenuli dobrim putem.

 

Iskoristili smo priliku da sa Tijanom porazgovaramo i o mikroblejdingu ili japanskom iscrtavanju obrva.

 

Iscrtavanje obrva ‘japanskom’ metodom, mikroblejding ili hairstroke metodom (kako je još nazivaju) je polutrajna metoda pomoću koje se u kožu unosi pigment oštricom koja simulira prirodan izgled dlaka različitih dužina i debljina. Za ovu metodu se ne koriste ni mašinica ni igla, već se dlačice unose u kožu jako plitko posebnim nožićem. Zbog specifičnosti metode kojom se radi, obrva dobija potpuno prirodan izgled – objasnila je Tijana.

 

Foto: B. Brezo

 

Prema njenim riječima, trajanje postupka zavisi od tipa kože, a tretman u prosjeku traje oko dva sata.

 

Mjerenje i dobijanje idealnog oblika obrva najzahtjevniji je i najduži dio tretmana. Idealan oblik dobijamo uz pomoć šestara dizajniranog isključivo za lice, koji je napravljen po dimenzijama ‘zlatnog presjeka’, po pravilima Phiacademy by Branko Babic. Svako lice je drugačije, tako da svaka klijentica dobija idealan oblik obrva koji savršeno pristaje njihovim proporcijama lica – naglasila je ona.

 

Naravno, sve žene koje se odluče za ovaj tretman, zanima i da li je bolan.

 

Intenzitet bola tokom tremana je različit kod svakoga, ali žene koje su prošle kroz to opisuju ga kao blago nelagodan osjećaj, manje bolan od čupanja obrva. Moram da naglasim da je potencijalna nelagodnost prisutna samo prvih dvadesetak minuta, koliko je potrebno da se pređe jedna obrva. Zatim se nanosi anestetik nakon koga više nema boli – ispričala je Tijana i naglasila da se mikroblejding se ne preporučuje trudnicama, osobama koje boluju od imunoloških oboljenja, dijabetičarima, osobama koje pate od netretiranih kožnih oboljenja.

 

Foto: B. Brezo

 

Nakon tretmana, objašnjava ona, nove obrve zahtijevaju malo više pažnje nego inače, ali jednom kad zarastu – možete da kažete zbogom olovkama i sjenkama za obrve.

 

Prvih sedam dana potrebno je obrve održavati čistim i nanositi specijalnu kremu 4-5 puta dnevno. Finalne rezultate vidimo nakon mjesec dana kada potpuno zarastu i kada na red dolazi dopuna da bi se ispravile sitne nepravilnosti i obrve tada dobijaju konačni oblik. U tom periodu važno je izbjegavati izlaganje lica suncu, javnim vodama, pilinzima na bazi voćnih kiselina – objasnila nam je Tijana.

 

Ovim mladim ljudima, na kraju dana, najbitniji su zadovoljni i nasmijani klijenti, jer je njihov posao svakodnevno protkan novim izazovima i osjećajem odgovornosti.

 

 

Da biste postavili standard u nečemu, morate da ponudite nešto sasvim novo, nešto što niko do sada nije uradio. Znanje, iskustvo i vještinu imamo, a sve ostalo možemo postići timskim radom, jer – zajedno smo jači – naglasio je Miroslav.

 

Više informacija i fotografija o njihovom šopu i radu možete pronaći na društvenim mrežama,  Fejsbuk i Instagram profilu Art District Tattoo & Beauty Shopa.

 

elem.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *