Meduza u Sea Star lagunu donosi najveće svjetske hitove

Magazin

Nakon tri fantastična izdanja u kojima je uživalo više od 120.000 posjetilaca, Sea Star festival za 2020. godinu sprema do sada najspektakularniji start ljetne sezone!

 

Magična laguna Stella Maris biće 22. i 23. maja ujedno i prva stanica velike, višemjesečne proslave 20 godina EXIT festivala, zbog čega je već u ovom trenutku povećan interes i za sestrinski festival u Umagu. Prvi muzički talas imena predvodi moćni hit trio Meduza, jedni od favorita za Grammy nagrade 2020 čiji hit “Piece of Your Heart” broji preko 600 miliona streamova, uz platinasti tiraž koji je misteriozne italijanske producente odveo na sam vrh američke i britanske top liste!

 

Uz ove planetarne hitmakere stiže i najveći bend s ovih prostora, globalno popularni Dubioza Kolektiv, koji su nakon novog singla s Manuom Chaom, nedavno oduševili preko 15.000 ljudi na koncertima u Zagrebu, potvrđujući da se trenutno nalaze na vrhuncu karijere!

 

U ovoj, ranoj grupi imena stižu i splitski hip-hop genijalac Vojko V, te zagrebački hit trojac KUKU$, ali i trenutno najintrigantija trap senzacija iz Osijeka, Z++! Ovo je tek prvi od nekoliko muzičkih talasa koji na obalu Istre donose najjače izdanje Sea Star festivala do sada, festivala koji je ponovo ušao u konkurenciju za Najbolji festival do 40.000 posjetilaca dnevno na Evropskim festivalskim nagradama.

 

Prve i najpovoljnije ulaznice po poklon cijeni od 64 KM u prodaju stižu u četvrtak 12.12. tačno u podne

 

 

Na glavnu pozornicu Sea Star festivala dolazi producentski trio Meduza, vlasnici trenutno najpopularnijeg klupskog hita “Piece Of Your Heart”, nominovanog za „Best Dance Recording“ na predstojećim Grammy nagradama. Nevjerovatan talenat potvrđuje i nominacija za Music Moves Europe Talent Awards za 2020. godinu, dok su s jednim od najvećih plesnih hitova 2019. godine osvojili i prvo mjesto američke liste dance hitova i visoko drugo mjesto ukupne britanske liste singlova. Pjesma je proglašena i za muzičku himnu na čuvenom BBC Radiju 1, a uz preko 600 miliona streamova, dostigla je i platinasti tiraž u Velikoj Britaniji, Australiji i nizu drugih zemalja. Italijani magičnog dodira trenutno su u novom pohodu na top liste sa svojim novim hitom “Lose Control”! Njihov specifičan zvuk među fanovima elektronske muzike širom svijeta već je prozvan kao “Meduza sound”, a nastup na Sea Star festivalu biće ujedno i njihov prvi u regiji.

 

A upravo iz naše regije najuspješnija muzička senzacija, koja broji desetine nastupa na najvećim svjetskim festivalima, dobro je svima znana i jedinstvena Dubioza kolektiv! Nepromijenjenog su stava od početka karijere do danas uprkos ogromnoj vojsci fanova na više kontinenata. Proteklih mjeseci dokazali su svoj neprikosnoven status najpopularnijeg benda regije, sa lakoćom puneći Arenu u Puli i zagrebački Dom sportova, dok ih u februaru već čeka izuzetno turneja po Velikoj Britaniji. Krajem januaraa diskografska sekcija dobiće pojačanje u obliku novog albuma „#fakenews“, već najavljen duetom s legendarnim Manuom Chaom, pod nazivom „Cross The Line“.

 

 

I dalje najtraženiji čovjek regije Vojko V inspiraciju pronalazi u stvarnim događajima i ličnim iskustvima, a krasi ga izuzetan dar da primijećeno majstorski pretoči u hop hop formu začinjenu već prepoznatljivim, otrovnim humorom. Za rukom mu je pošlo da s nevjerovatnom lakoćom zahvati mase, jednako ga poštuje starija i mlađa publika posebno nakon uspjeha megahitova „Ne može“ i „Kako to“ kojima je uticao i na sleng. Od rekordnih šest nominacija za Porina, ugrabio je čak tri statue – album godine, najbolji album klupske muzike i najbolji video spot „Ne može“ u režiji nagrađivanog reditelja Rina Barbira. Nastavak je već najavljen sjajnim singlom „Moja lipa“, koja poput ostalih pjesama Vojka Vrućine polako postaje pravi fenomen.

 

Još jedan hit trojac dolazi na Sea Star idućeg maja, a ovog puta su to najaktualniji predvodnici nove zagrebačke trap scene, KUKU$! Eksperimentisanje sa stilovima lansiralo ih je u top izvođače hip-hop žanra na ovim prostorima, a za njihov prvi dolazak u lagunu Stella Maris pripremili su regionalne bangere „Oće k***c“, „Bode Miler“, „Roxtar“, „Šinteri“, „Napravit ću scenu“ i mnoge druge. Na istom talasu, ali iz Osijeka u Umag, stiže i z++, član Retfatlanta kolektiva koji iza sebe ima album “18++”. Njegova smjela obrada pjesme „Crno i zlatno“ označila je novi smjer trapa na koji se ubrzo zakačila publika regije željna novih poteza. Ovaj trap eksperimentator vješto secira i spaja različite žanrove poput r'n'b-a, funka, groovea i psihodelije, pa je i dalje misteriozni z++ dočekan kao next big thing.

 

Četvrto izdanje Sea Star festivala održaće se u neodoljivoj laguni Stella Maris u Umagu 22. i 23. maja, a uz glavne dane kada će festival biti u punoj snazi, najavljeni su i uvodni, “Welcome Party”, 21. maja, dok je 24. rezervisan kao završni, “Closing Party”.

 

Za Sea Star festival već je krenula i prodaja smještaja, a kompletne ponude i cijene mogu se pronaći na sajtu www.seastarfestival.com.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *