Solomun zatvara EXIT!

Magazin

Deset godina nakon što je na mts Dance Areni nastupio kao zvijezda u usponu, Solomun je danas njen simbol. Dugi niz godina ovaj kralj Ibice i svojevrsni rezident EXIT festivala nije mogao da ga zatvori svojim nastupom, jer su njegove noći na španskom ostrvu bile rezervisane upravo za nedelju.

 

Za dvadeset godina Exita, u prilici kakva se pruža samo ovog ljeta, Solomun će zatvoriti cijeli festival i to u setu od čak četiri sata što će ujedno biti i najduži nastup u istoriji Arene!

 

Programu koji EXIT priprema fanovima od 13. do 16. avgusta pridružuje se još jedan neprikosnoveni producentski genije, Maceo Plex, koji priprema čak dva nastupa, jedan samostalan, a drugi kao back2back sa ranije najavljenim italijanskim velemajstorima Tale Of Us! Tako je i zaokružena fantastična postava mts Dance Arene koju čine Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Amelie Lens, Black Coffee, ARTBAT, Denis Sulta b2b DJ Tennis, Dax J b2b Kobosil i mnogi drugi!

 

 

Mladen Solomun na ovogodišnjem Exitu poslaviće dvije godišnjice – festivalski dvadeseti rođendan i desetu godišnjicu svog prvog nastupa na tvrđavi! Svoj debi na festivalu imao je prije čitave jedne decenije, kada je, upravo na EXIT festivalu započeo svoj pohod na svjetski vrh! Davne 2010. godine prvi put je nastupio u uvijek karakterističnom završnom terminu u ranim jutarnjim časovima na mts Dance Areni, dok će ovaj put zatvoriti, ne samo Arenu, nego kompletan festival, i to nevjerovatnim setom od puna četiri sata!

 

Njegova neraskidiva povezanost sa festivalom na Petrovaradinskoj tvrđavi potvrđena je više puta, a nakon ovog debija njegova karijera munjevito je krenula ka vrhu, te je vrlo brzo nakon toga postao jedna od najtraženijih zvijezda današnjice. Kralj Ibice na EXIT festival nekoliko puta donio je nevjerovatne žurke, bilo to u specijalnom format „Solomun+1“, u vidu solo nastupa ili back to back seta, jednom sa Tale of Us, a drugi put sa Dixonom!

 

Alfa i omega svjetske house scene, rođen u Travniku, za kojeg je postalo nedovoljno reći da je najpopularniji balkanski muzičar na svijetu, samo u proteklih par godina sa zadivljujućom lakoćom je osvojio cijelu planetu. Njegova neposrednost i šarm utkane su u harizmu koju definiše autentičnost podneblja kojeg ne samo da se nikad nije odrekao, već ga je sa ponosom predstavio svijetu u najsavremenijem muzičkom izrazu.

 

 

Bez obzira nazvali ga Maceo Plex, Maetrik ili Mareil Ito, ovaj ultimativni headliner najvećih festivala i producent maksimalnog tech house zvuka koji je samostalno promijenio elektronsku muziku i obrisao žanrovske granice, za EXIT je više puta ponovio da je jedan od najboljih svjetskih festivala, šta više istakao je da je to “jedino mjesto gdje i dan danas ima tremu”.

 

Kubansko-američki muzičar s trenutnom adresom u Barseloni godinama je držao DJ pult u Space-u, Amnesiji i Pachi, vodećim klubovima party epicentra svijeta – Ibici. U posebnoj avgustovskoj večeri scenom mitske Dance Arene dirigovaće zajedno sa milanskim majstorima Tale Of Us gdje će se nakon pojedinačnih nastupa spojiti u back2back za završetak programa.

 

Proslava dvadesetog rođendana EXIT festivala održaće se od 13. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi. Nastupe su potvrdili Robin Schulz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Solomun, Maceo Plex, Boris Brejcha, Artbat, Nina Kraviz, Tale of Us, Black Coffee, Ofenbach, Burak Yeter, DJ Regard, Roni Size b2b LTJ Bukem, Meduza, Denis Sulta b2b DJ Tennis, Dax J b2b Kobosil, 999999999 live, Francois X, Juliana Huxtable, Monosaccharide, Marcel Dettmann, VTSS, SPFDJ, Laibach, Obojeni program Massimo, Goblini, Buč Kesidi, Marko Nastić, Insolate, Andrew Meller, Ilija Đoković, Kristijan Molnar, Coeus, Space Motion, After Affair, Lag, Monosaccharide i Bokee, a nova imena očekuju se jako brzo.

 

U prodaji su četvorodnevne ulaznice po cijeni od 118 KM, putem službene stranice exitfest.org, kao i putem prodajne mreže kupikartu.ba.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *