Apelacioni sud Crne Gore odbio žalbu Medojevića

Region

Apelacioni sud Crne Gore, odbio je kao neosnovanu žalbu o stavljanju u zatvor lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, te žalbu advokata lidera DNP Milana Kneževića, saopšteno je iz tog suda.

– Apelacioni sud Crne Gore je, rješavajući po žalbi punomoćnika svjedoka Nebojše Medojevića, donio rješenje Kvsž.br. 143/18 od 02.12.2018. godine, kojim je odbio kao neosnovanu žalbu punomoćnika ovog svjedoka i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br. 328/18 od 28.11.2018. godine.

Takođe, Apelacioni sud Crne Gore je, rješavajući po žalbi punomoćnik svjedoka Milana Kneževića, donio rješenje Kvsž.br. 144/18 od 02.12.2018. godine, kojim je odbio kao neosnovanu žalbu punomoćnika ovog svjedoka i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br. 329/18 od 28.11.2018. godine, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Marina Medojević, supruga Nebojše Medojevića najavila je da će, “ukoliko odluka suda ne bude u skladu sa pravom, zakonom i Ustavom Crne Gore, a to znači produženje zatvorske kazne koja je donešena protivustavno i protivzakonito”, organizovati proteste ispred suda.

– Pozivam građane da mi se pridruže, ne glasače bilo koje partije već građane, saopštila je Marina Medojević, supruga Nebojše Medojevića.

Podsjetimo, iz Višeg suda je ranije saopšteno da funkcioneri DF-a nijesu okrivljeni već svjedoci, a s obzirom na to da se radi o nepostupanju po građanskoj obavezi svjedoka da svjedoči, to je za posljedicu imalo stavljanje u zatvor, i ne zahtijeva skidanje imuniteta.

Ta mjera, kako su rekli, traje dok svjedok ne pristane da svjedoči, a najduže dva mjeseca.

Borba.me

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *