Dačić: Nadamo se da zločini OVK neće ostati nekažnjeni

Region

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da pozivanje osumnjičenih pred Specijalni sud za zločine OVK predstavlja početak istražnih radnji i dodao da se nada da ti zločini neće ostati nekažnjeni.

 

Dačić je novinarima u Beogradu kazao da se nada da će ti zločini biti kažnjeni, bez obzira na to koliko rezervi ima prema raznim međunarodnim sudovima, koji su uglavnom sudili Srbima, a ne drugim narodima na prostoru bivše Jugoslavije za zločine protiv Srba.

 

“Očekujemo da se ta praksa promeni. Ne bih za sada komentarisao ništa više, imajući u vidu da se ta tema na Kosovu i Metohiji zloupotrebljava u smislu određenih političkih igara unutar unutrašnje političke scene Kosova i Metohije, a veliko je pitanje da li tu zaista i postoji neki sukob između njih”, kazao je Dačić.

 

Dodao je da je sigurno to da svi misle isto kada je u pitanju nezavisnost Kosova i svi misle isto kada je u pitanju OVK, odnosno svi opravdavaju zločine OVK prema Srbima.

 

Srpski ministar je naveo da su danas i Tači i Haradinaj istakli značaj onoga što je Međunarodni sud pravde uradio prije nekoliko godina kada je doneo savjetodavno mišljenje.

 

Kako kaže, Tači je danas rekao i da je to najveća međunarodna pobjeda Kosova.

 

“Žalosno je što su tu međunarodnu pomoć izvojevali koristeći lošu odluku i Tadića i Jeremića u to vreme, imajući u vidu da je loše postavljeno pitanje dalo i takav odgovor”, naveo je šef srpske diplomatije.

 

Kako kaže, Beograd nastavlja borbu do kraja, što znači da će se boriti da se iznađe pravedno, kompromisno rješenje za problem Kosova i Metohije.

 

“Nadam se samo i želim da se ne završi kao sa ovim drugim sudom – Međunarodnim tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji, koji je na kraju krajeva služio samo za osudu Srba”, naveo je Dačić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *