Vučić traži od Kolinde da ne koristi izraz “velikosrpska agresija”

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je navode hrvatskih medija da je od predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović tražio da se ne koristi stalno izraz “velikosrpska agresija”, ali i bolje uslove života za Srbe u Hrvatskoj.

 

“Kada je reč o komunikaciji između kabineta dva predsednika, nema tu bog zna kakve tajne. Kolinda Grabar Kitarović je od mene tražila da se posebno pozabavim nestalim licima i ja u narednom periodu očekujem prve rezultate po tom pitanju, a nije lako, mnogo je teško”, rekao je Vučić za TV “Prva”.

 

On je rekao i da je to normalna komunikacija između dva predsjednika ukoliko se želi mir i dobri odnosi između dvije zemlje.

 

“Kitarovićeva je, uprkos našim teškim odnosima, teškoj emociji koja postoji između Srba i Hrvata, pokušavala da to konkretnim stvarima menjamo. Verujem ako krenemo u pronalaženje nestalih da ćemo stvoriti neku bazu za popravljanje odnosa između Srba i Hrvata”, naveo je on.

 

Pojedini hrvatski mediji objavili su da bi u predizbornoj kampanji protivkandidati Kitarovićeve mogli da iskoriste njenu prepisku sa saradnicima u kojoj se navodi, između ostalog, prepiska sa Vučićem.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *