Bankar koji je pronevjerio milione omiljen među ženama

Region

Bankar Srđan Djaković, za kojim policija već danima traga zbog sumnje da je pronevjerio 11,5 miliona kuna iz poslovnice OTP banke u centru Vrlike u Hrvatskoj, bio je omiljen među sugrađanima: muškoj ekipi bio je drag jer je bio galantan, a među ženama jer je uz uglađenost i darežljivost bio vrlo šarmantan.

 

Mnoge Vrličanke će reći, naravno anonimno, da je Srki bio zavodnik, pa čak i otrov za žene. A one koje nisu “padale” na njegove osvajačke sposobnosti kažu kako je bio ženskaroš i “mlatimudan”.

 

Tokom posljednja dva dana, koja smo proveli u ovom gradiću u Dalmatinskoj zagori, od

 

Mnogih žitelji ovog gradića u Dalmatinskoj zagori su rekli za 24sata.hr da je Srki bio veseljak, uvijek ljubazan i spreman svima pomoći.

 

U kafićima u kojima je Srki danima top tema predlažu i da se po njemu imenuje ulica, da organizuju proteste da ga se pusti na miru, a neki kažu i da bi “kleknuli i poklonili mu se do poda, ali bole ih koljena”.

 

Na spomen Srkija većini je prva riječ “legenda”, no neki mu i nisu baš tako skloni jer su ga smatrali nametljivim i pohlepnim.

 

“Ma slobodno napišite da bi mu svaka dala”, ruga se jedna Vrličanka, a mještani ovog uspavanoga grada tvrde da je Srki volio žene i da su žene voljele njega.

 

“A ta koja to priča, nju sigurno nije pitao bi li mu dala”, smiju se Vrličani demantujući tako one sugrađanke koje su se usudile sprdati se sa Srkijevom etiketom vrličkog Don Huana.

 

No šalu na stranu, iako je mnogima učinio silne usluge, jer mnogi su se problemi, što s ljekarima, što s raznim institucijama rješavali preko Srkija, neki kažu da nije ništa radio ako nije imao koristi, piše 24sata.hr.

 

“Svi znaju da je živio iznad svojih mogućnosti. Imao je nedavno problema s policijom jer se zakačio tijekom lova, potukao se s nekim. Pomagao je on drugima, ali je prvenstveno gledao sebe. Išlo se na večere po restoranima u Splitu, Šibeniku, Sinju, bio je frajer, častilo se. Prošli je tjedan prepisao Mercedes na sina, znači da se već pripremao za odlazak”, kaže Vrličanin.

 

Potraga za novcem

 

Po struci je inače bio ekonomski tehničar, a bavio se i poljoprivredom. Kažu da je bio čovjek silne energije i ništa mu nije bilo teško napraviti. On je bivši branilac, bio je u 126. brigadi. Inače se bavio lovom, radio je i kao potpredsjednik Kinološkog saveza u Vrlici.

 

Nije bio politički obojen, iako se njegovo ime vezuje uz jedan incident u Vrlici, i to s Ivanom Vrdoljakom dok je ovaj bio ministar 2015. godine. Tad je grupa muškaraca iz kafića fotografisala Vrdoljaka koji je izgubio živce nakon nekoliko dobačenih provokacija. Kao svjedok incidenta tad se istaknuo upravo Srđan, koji je tvrdio da Vrdoljak nije imao nikakvog razloga za reakciju.

 

“Došao je automobilom, otvorio prozor i rekao: ‘Šta je pi*ke, sad me slikajte. Nabijem vas na ku*ac.’ Svi smo ostali šokirani. Pa zar je to razina ministra? Strašno. Poslije se ispričao”, prepričao je Djaković.

 

Iz splitske policije nikakvih novosti nema o ovom slučaju. Kažu samo da je kriminalistička istraga u toku, a da osumnjičeni još nije dostupan niti je novac pronađen.

 

Nije potvrđeno da je manji iznos novca nestalog iz trezora, oko pola miliona kuna, na početku istrage predan policiji.

 

24sata.hr

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *