Dačić spreman da ide u Hag kao svjedok protiv OVK

Region

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom namjere Prištine da ga prijavi sudu za ratne zločine, da je spreman da ode u Hag, ali kao svjedok protiv terorističke OVK.

 

Dačić, koji je i lider SPS-a, rekao je da savjetnik ministra spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Jetljir Ziberaj “gnusno laže” kada govori o navodnim dokumentima socijalista o progonu Albanaca.

 

“Bez obzira na sve, spreman sam da odem u Specijalni sud za zločine OVK, imam tone materijala koji najbolje govore o tome ko je koga proterao sa Kosova i Metohije”, rekao je Dačić za beogradske “Večernje novosti”.

 

Dačić je istakao da mu je dovoljno da samo pogleda u svoje izvještaje sa sjednica Savjeta bezbjednosti UN i da ne ide u druge arhive.

 

“Koliko je Kosovo država, toliko je verodostojan i taj izveštaj SPS-a o kojem halucinira Ziberaj. Ali, nije halucinacija, nažalost, nego realno stanje da više od 200.00 proteranih Srba sa Kosova i Metohije dvije decenije ne može da se vrati kući”, rekao je Dačić.

 

On je naglasio da je spreman da ide u Specijalni sud, ali kao svjedok protiv Ziberajevih šefova iz vrha prištinskih vlasti, koji su predvodili terorističku, takozvanu OVK

 

Ziberaj je objavio da posjeduje zapisnik sa sjednice Izvršnog odbora SPS-a iz februara 1999. godine koji navodno sadrži namjeru da se “prikrije masakr i masovno proterivanja Albanaca i da bi to trebalo da posluži kao osnov za pozivanje Dačića u Specijalni sud”.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *