Milanović razgovarao sa Erdoanom o reviziji Dejtona

Region

Dan nakon što je izabran za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović je novinarima rekao da je telefonom imao duži razgovor sa turskim predsednikom Redzepom Tajipom Erdoanom, a zagrebački nedeljnik Nacional piše da se taj razgovor odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potpisanog prije 25 godina i njegov uticaj na aktuelne događaje u BiH.

 

Iako u razgovoru novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića s Erdoanom nije bilo bilo previše vremena za detaljne razgovore o situaciji u Bosni i Hercegovini, dvojica predsjednika ipak su uspjela barem načelno da dogovore u kom smjeru bi trebalo da ide saradnja Hrvatske i Turske u narednom periodu, piše ovaj hrvatski nedeljnik.

 

Izvori bliski štabu Zorana Milanovića Nacionalu su otkrili i da su se dvojica lidera složila da bi jedna od glavnih tačaka trebalo da bude i analiza funkcionisanja Dejtonskog sporazuma.

 

Milanović, koji je ranije bio premijer Hrvatske, će na funkciji pedsjednika zamijeniti odlazeću Kolindu Grabar Kitarović, a dužnost će, kako se očekuje, preuzei 18. februara za kada je planirana njegova inauguracija.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *