Nulta tolerancija na ilegalne prelaske migranata

Region

Situacija u Srbiji u vezi sa migrantima je pod kontrolom i nema nikakvih prijetnji po bezbjednost, a sprovodi se nulta tolerancija na ilegalne prelaske, saopšteno je iz Vlade Srbije nakon sastanka premijera Srbije Ane Brnabić sa resornim ministrima i predstavnicima nadležnih institucija.

 

Ministarstvu zdravlja Srbije naloženo je da uspostavi karantin za migrante, kao još jedan vid dodatne zaštite od virusa korona.

 

Predviđeno je da sve nadležne institucije dva puta dnevno podnose izvještaje o svim relevantnim informacijama u vezi sa kretanjem migranata, a sve aktivnosti biće sprovođene u koordinaciji Vlade i predsjednika Srbije.

 

Kroz Srbiju je od početka migrantske krize prošlo nešto više od milion migranata, dok se oko 6.000 njih trenutno nalazi u ukupno 17 prihvatnih centara i taj broj se ne mjenja.

 

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar i komesar za izbjeglice i migracije Vladimir Cucić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *