Vojska Srbije intervenisala u Šidu

Region

Vojska Srbije stigla je u Šid kako bi preventivno kontrolisala tri centra sa skoro 2.000 migranata. Noćas je već intervenisala i 18 migranata vratrila u prihvatni centar.

 

Oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je u tri prihvatna centra – “Adaševci”, “Principovac” i “Šid – Stanica”. U tim centrima boravi oko 1.900 migiranata iz 18 zemalja. Problem za lokalno stanovništvo su, kažu, neregistrovani migranti koji borave na otvorenom, prenosi RTS.

 

Zoran Semenović, zamjenik predsjednika opštine Šid rekao je za RTS da je od jutros na tom području daleko stabilnije i da su pripadnici vojne policije noćas vratili 18 lica u prihvatne centre.

 

“Situacija od kad su pripadnici Vojske Srbije zauzeli svoje položaje je daleko stabilnija. U toku noći je došlo do privođenja, vraćanja 18 lica u prihvatne centre, što je daleko bezbednije nego svih dana prethodno”, rekao je Semenović.

 

Naveo je da se građani šidske opštine zahvaljuju predsjedniku Aleksandru Vučiću, a posebno Vojsci koja je svojim djelovanjem i radom u ovom trenutku i brzom intrevencijom sprečila svaki pokušaj ugrožavanja bezbjednosti ljudi i imovine.

 

Vučić je odluku o slanju Vojske u Šid donio na osnovu bezbjednosnih procjena i zahtjeva građana.
Vojnici će se smjenjivati u tri smene na punktovima ispred prihvatnih centara.

 

Najveći problem u šidskoj opštini prave neregistrovani migranti koje su mještani zaticali, ne samo u svojim dvorištima, nego i šumama i na njivama, u voćnjacima, zbog čega su se osjećali nebezbjedno i tražili pomoć države.

 

Vojska Srbije će, kao i do sada, čuvati bezbjednost svih građana, izvršavati naređenja i preduzimati sve mjere radi realizacije dodjeljenih zadataka u skladu sa zakonom i Pravilom službe.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *