Vučić: Suočavamo se s bezobrazlukom zapadnih sila

Politika Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se Srbija suočava sa bezobrazlukom pojedinih zapadnih sila koji traže da se barikade uklone i Srbi vrate u institucije, i dodao da prvo treba da se formira Zajednica srpskih opština, prenose Novosti.

 

Vučić je iz Azerbejdžana, nakon važnih susreta, istakao da porodice uhapšenih Srba sa Kosova prolaze kroz dramu.

 

– Mi se suočavamo sa velikim bezobrazlukom koji dolazi spolja, od pojedinih zapadnih sila. Kažu sklonite barikade i vratite se u institucije, prvo vi oformite ZSO, to je prva obaveza po Briselskom sporazumu. Da vam ne pričam kroz kakvu dramu prolaze porodice uhapšenih Srba. A zašto? Zato što bi hteli da opstanu i budu svoj na svome. Kažu možda ih pustimo, ali mora Rosu da prođe tu i tu. Je li taj Dejan Pantić Osama Bin Laden? Šta je uradio Pantić? Kažite nam konačno šta je uradio taj čovek. Pojavio se u svojoj zgradi, nosio hleb i mleko. Кažu možda će da ga puste na lečenje, ali mora Rosu da ga dovede. To govori samo kakav je odnos prema Srbima i Srbiji. Nije apsurdo da budu nečije trupe na svetoj srpskoj zemlji, ali je apsurdno da budu srpske trupe, istakao je Vučić.

 

Predsjednik Srbije je dodao da očekuje negativan odgovor Kfora na zahtjev Srbije za poratak srpske vojske na Kosovo.

 

– Očekujem da kažu da su oni sposobni da obavljaju svoje dužnosti. Ali ponašanje Kfora je neuporedivo korektnije od mnogih zapadnih vlada. Oni sa ponašaju u skladu sa Rezolucijom 1244, svojim ovlašćenjima, oni imaju pravo i obavezu da nam odgovore i oni to tretiraju na ozbiljan i odgovoran način, za razliku od svih drugih. Alijev mi je rekao danas nekoliko puta, kad god pomisliš da se oslanjaš na međunardono pravo, znaj da je to pravo za nas male, mi ćemo uvek da se pozivamo na to. Za ove druge to ne postoji. Kada vas doteraju u ćošak, nemate šta da izgubite. Moramo da razvijamo naše zemlje, da se borimo za naše narode. Kada nemamo kud, kao pacov u uglu, borićemo se sa sve četiri noge, kaže Vučić.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *