Novak: Žao mi je Imasa, ako me je neko inspirisao, onda su to brat i on

Sport

Novak Đoković, prvi teniser svijeta, dao je opširan intervju za špansku “Marku” pred početak Mastersa u Madridu.

 

Srpski igrač pričao je o procesu vraćanja na vrh, a između ostalog dotakao se i teme oko Pepea Imasa.

 

Španski stručnjak našao se na meti mnogih kritika kada je Novak bio u lošoj formi i o tome, ali i mnogim drugim stvarima je Đoković govorio za “Marku”.

 

“Mediji su dosta pisali o mom odnosu sa Pepeom. Često je teško objasniti stvari ljudima, kada oni ne žele da ih razumeju. I ako je tako, onda krenu da sude u negativnom smislu. Pepe je moj prijatelj i ima školu sa mojim bratom. Znam ga osam godina. Znao sam ga kada sam bio prvi na svetu, kada sam bio 22. i danas kada sam ponovo broj jedan”, rekao je Đoković za špansku “Marku”.

 

Srpski teniser se od 14 časova sastaje sa Tejlorom Fricom u drugom kolu Mastersa u Madridu.

 

“Ništa se nije promenilo u našem odnosu. Smeta mi što je bio okrivljen kada sam bio povređen ili kada nisam imao dobre rezultate. Sve što mi se desilo u životu je moja greška. Drugačija sam osoba i sam donosim odluke. Ne želim da obraćam pažnju na sve što se kaže i piše. Osećam se loše zbog Pepea, zato što nije zaslužio kritike i takvu kampanju protiv njega. On je sjajna osoba, sa velikim srcem”, rekao je Đoković i dodao:

 

“Dali su 100 besplatnih časova deci. Ako postoje dve osobe koje su me inspirisale, onda su to Pepe i moj brat. Biti blizak sa njima je dobro, zato što dele pozitivnu energiju svuda. Nikada nisam želeo da dam na vrednosti nečemu što je objavljeno. Mogao sam da kažem, ali ne igram tu igru s medijima. Svi smo dovoljno zreli”.

 

Đoković je prije tačno dvije godine raskrstio sa nekadašnjim timom i kako kaže “to nije bila lična odluka”.

 

“Trebalo je da se rastanemo. Njima je bio potreban prostor. Bili smo zajedno deset godina. Zbog toga smo pauzirali godinu dana. Marijan i Gebhart su se vratili 2018, a sada je i Amanović u timu. Veoma sam srećan jer su oni više porodica, nego tim”, kaže Novak i nastavlja:

 

“Odluka da se rastanemo je bila dobra, pošto smo posle nekog vremena počeli da nedostajemo jedni drugima. Kada smo se ponovo skupili, osvojio sam velike turnire”.

 

Srpski teniser će na Rolan Garosu imati šansu da bude u posjedu sva četiri Gren slema.

 

“Mogućnost je velika, pošto mi je potreban ‘samo’ još jedan Gren slem. Istina je da je to veliki turnir – Rolan Garos. Pre tri godine sam imao mnogo veći pritisak nego sada. Mentalno i emotivno sam zreliji”.

 

Đoković je i dodao kako sada mnogo lakše podnosi poraze i kako više nauči iz izgubljenog meča, nego iz pobjede.

 

“Da li želim da nastavim da pišem istoriju? Naravno, zato igram tenis”, zaključio je Novak.

 

(b92)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *