Voren: Ne možemo da dozvolimo da nas Tramp ugrožava

Svijet

Senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren podržala je Džozefa Bajdena za kandidata Demokratske stranke za predsjednika SAD.

 

Voren je posljednja u nizu nekadašnjih rivala Bajdena, koja ga je podržala u trci za predsjedničku nominaciju, prenio je sinoć AP, dodajući da je to način da Demokratska partija pokaže jedinstveno kako bi porazila aktuelnog predsjednika Donalda Trampa na izborima u novembru.

 

– Džo Bajden je proveo skoro cijeli život u državnoj službi. On zna da će vlada, koja se vodi integritetom, kompetentnošću i srcem, spasiti živote i egzistenciju ljudi – rekla je Voren u snimku, u kojem je objavila da podržava Bajdena.

 

Voren je dodala da “ne možemo da dozvolimo da Donald Tramp nastavi da ugrožava živote i egzistenciju svakog Amerikanca”.

 

Senatorka iz Masačusetsa nakratko je bila u prvim redovima trke u štabu demokrata za nominaciju za Bijelu kuću, ali je prekinula kampanju prošlog mjeseca poslije razočaravajućih rezultata na unutarstranačkim izborima, popularno nazvanih “superutorak”, kada je u svojoj saveznoj državi završila na trećem mjestu.

 

Pojedine pristalice Elizabet Voren napominju da je nekoliko dana prije podrške, Bajden prihvatio neke od njenih planova za borbu protiv korona virusa, uključujući pozive da se obustavi naplata studentskog kredita i prošire socijalne olakšice, prenosi Glas Amerike.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *