Putin: Zapad zna da ne bi bio pobjednik u trećem svjetskom ratu

Aktuelno Svijet


Provokacija SAD i Velike Britanije u ruskim teritorijalnim vodama ne bi mogla dovesti do trećeg svjetskog rata, budući da je Zapad svjestan da iz njega neće moći izaći kao pobjednik, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin tokom direktnog obraćanja medijima.

 

Čak i da je ruska vojska potopila britanski vojni brod – ne bi bilo Trećeg svjetskog rata, jer oni znaju da iz tog rata ne bi izašali kao pobjednici, rekao je ruski predsjenik Vladimir Putin komentarišući ponašanje NATO alijanse.

 

Ruski mediji stavljaju akcenat na ovaj Putinov stav izrečen na pres-konferenciji za medije.

 

On je naveo da je provokacija sa uplovljavanjem britanskog broda u ruske vode bila očigledna, te da su u tome učestvovali i Amerikanci.

 

– Čak i ako bismo mi potopili taj brod, teško je zamisliti svijet na pragu Trećeg svjetskog rata. Zato što ti ljudi znaju da oni iz tog rata ne mogu izaći kao pobjednici, objasnio je ruski predsjednik.

 

 

On je istakao da Rusi znaju za šta se bore.

 

– Borimo se za svoju budućnost, za svoj teritoriju. Nismo mi prišli njihovoj teritoriji, nego su oni ušli u naše teritorijalne vode, naveo je Putin.

 

On je podsjetio na nedavni sastanak održan u Ženevi, prenosi “Ruska riječ”.

 

– To je politička komponenta. Zašto se preduzimaju provokacije tog tipa? Kako bi pokazali da ne poštuju izbor stanovnika Krima?, kaže Putin.

 

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je 23. juna da je britanski razarač Defender prešao rusku granicu u blizini rta Fiolent (Krim). Ruski granični brod je, nakon ponovljenih upozorenja, ispalio hice upozorenja, a Su-24M “bombu upozorenja” u pravcu razarača.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *